Auchan: Passzold vissza, Tesó!!

AuchanAz Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot.

Az Auchan áruházakban kihelyezett gyűjtődobozokban április 22. és május 22. között lehet leadni a feleslegessé vált készülékeket. Az akcióval a vállalat a KÖVET Egyesület, a Jane Goodall Intézet, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért AlapítványPasszold vissza, Tesó!!” elnevezésű mobiltelefon-visszagyűjtő kampányához csatlakozik. A közleményben hangsúlyozták, hogy az Auchan már hosszú évek óta lépéseket tesz a fenntarthatóságért és a körforgásos gazdaságért. A mostani akcióval a lakosságnál halmozódó, kis méretű elektronikai hulladék mennyiségét szeretnék csökkenteni.

Tájékoztatásuk szerint 2023-ban összesen 1510 darab elektronikai eszközt gyűjtöttek vissza az akció során, többek között tableteket, fülhallgatókat, akkumulátorokat és pendrive-okat. A használaton kívüli elektronikai eszközök veszélyes hulladéknak számítanak. Az elavult mobilkészülékek a világ összes veszélyes hulladékának mintegy kétharmadát teszik ki, pedig ezekből 17-féle fémet lehet visszanyerni, többek között nemesfémeket, amelyeknek a bányászata a legkevésbé sem környezetkímélő. A használt eszközök újrahasznosításával ezt a környezetkárosító hatást lehet mérsékelni.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Légy észnél, ha az MNB vírusirtó telepítésére biztat

szo ápr 27 , 2024
ShareTweetPinShareÚjabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával. Egy most terjedő e-mailes csalásban csalók magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le. Az MNB a közleményében kiemelte hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem […]
e-mail

És még ez is...