Adathalászok buktak le a Szigeten

szigetA Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást három nigériai állampolgár ellen. Történt ugyanis, hogy az OTP Bankbiztonság munkatársa 2014. augusztus 12-én este jelezte a Sziget Fesztivál szervezőinek, hogy feltehetően úgy vásároltak ismeretlen személyek három darab belépőjegyet a Fesztiválra, hogy más bankkártyájának adatait illetéktelenül felhasználták. Az adathalászok megszerezték a bankkártyák sorszámát és a különböző kártyaszámok felhasználásával végeztek online tranzakciókat.

A biztonsági szolgálat vezetője 23 óra körüli időben jelezte a Sziget biztosításában résztvevő rendőröknek, hogy az OTP által jelzett sorszámú vochereket három férfi akarja beváltani. Amikor észrevették a feléjük tartót rendőröket, a tömegbe menekültek. A Budapest III., Mozaik utcában a egyenruhások utolérték a három férfit és elfogták őket. A férfiakat a rendőrök előállították és őrizetbe vették. Ellenük a további eljárást a BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, az illetékes ügyészség 2014. augusztus 15-én elrendelte a három gyanúsított előzetes letartóztatását — írja a Police.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Siemens szabadul a kórházinformatikai részlegétől

vas aug 17 , 2014
A Siemens Healthcare 1,3 milliárd dollárért eladná a kórházinformatikai üzletágát (HS) az amerikai Cerner Corporationnek. A HS adminisztratív kórházinformatikai rendszereket és elektronikus páciensakták fejlesztésére összpontosít. Az üzleti központ Malvernben (Pennsylvania, USA) van. Kereken hatezer munkatárs dolgozik világszerte az USA-ban, Európában (főleg Németországban) és Ázsiában. A tranzakció feltétele az illetékes hivatalok […]