Állattá változtatta a briteket a Black friday

britKáoszba és sok helyen verekedésekbe torkollt a nagy-britanniai áruházláncok “fekete pénteki” kiárusítási akciója. A brit szupermarketek előtt már éjfél után hatalmas tömegek gyűltek össze, és a hajnali nyitást sok helyütt őrjöngésbe fulladó roham követte. A manchesteri rendőrség az angliai nagyváros mind a hét Tesco áruházában rendbontásokról és sérülésekről számolt be, és a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat számos londoni, walesi és skóciai üzletében is hasonló jelenetek játszódtak le szinte egész nap.

Rendőri segítségre volt szükség más nagy áruházláncok, köztük az Asda több üzletében is a tülekedések miatt. Az áruházak által kínált átlagos árengedmény a brit kiskereskedelmi szövetség adatai szerint 40 százalék volt, de az átlagon belül egyes termékekhez – főleg műszaki cikkekhez – 70 százalékos kedvezménnyel juthatott hozzá, aki odafért a pultokhoz. Az egyik manchesteri Tesco áruházban a rendőrség beszámolója szerint a vevők összeverekedtek az utolsó olyan televíziós készüléken, amelyet 999 font (390 ezer forint) helyett 299 fontért (nem egészen 120 ezer forintért) kínált az üzlet. A készülék végül rázuhant egy nőre, aki könnyebben megsérült, a televízió pedig összetört.

Nem volt kisebb az érdeklődés az online kínálat iránt sem. A Visa hitelkártya-kibocsátó cég becslése szerint pénteken percenként 360 ezer font (140 millió forint) értékű internetes vásárlási tranzakció zajlott le Nagy-Britanniában. A hatalmas leterheltség alatt több brit áruházlánc online vásárlási portálja nem egyszer összeomlott a nap folyamán — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Black friday: roham és tüntetések amerikában

szo nov 29 , 2014
Amerikaiak tízmilliói kezdték meg a karácsonyi vásárlást a szezon kezdetét jelentő “fekete pénteken“. A vásárlók első rohama már csütörtök este megindult, mert az elmúlt években elterjedt szokást folytatva számos kereskedő előrehozta az akciót. A kiélezett versenyben a legnagyobb áruházláncok közül az idén a Target, a Macy’s, a Kohl’s, a Staples […]