Idén 400 milliót fizettünk be már a posta mobilalkalmazásával

sarga-csekkAz év eleje óta csaknem 40 ezer csekket fizettek be a Magyar Posta mobilalkalmazásán keresztül az ügyfelek, mintegy 400 millió forint értékben – közölte a posta az MTI-vel. A tavaly ősszel bevezetett iCsekk elnevezésű mobilalkalmazást használó ügyfelek száma hatvan százalékkal nőtt az idén január-márciusban. A posta 2015. január elsejétől kötelezővé tette a postai QR-kód feltüntetését a teljes megszemélyesítésű, gépi kitöltésű csekkeken.

A befizetést a csekken szereplő QR-kód beolvasásával tudják teljesíteni az ügyfelek. Ehhez telepíteni kell az iCsekk alkalmazást az okostelefonra, és regisztrálni is szükséges a rendszerben. A beolvasását követően lehet bankkártyás fizetést indítani. A postai QR-kóddal történő befizetési tranzakcióért a csekkbefizető ügyfélnek a Magyar Posta – hasonlóan a postákon és a csekkbefizető automatáknál befizetett csekkekhez – nem számít fel díjat. A tranzakció bankkártyás vásárlásnak minősül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megállíthatatlanul csökken a vezetékes előfizetők száma

szo ápr 4 , 2015
Februárban a hagyományos vezetékestelefon-vonalak száma a hónapban 1,312 millió (az előző hónapban 1,338 millió), a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 795 ezer (az előző hónapban 789 ezer), míg az ip-alapú hangcsatornák száma 898 ezerre nőtt az előző havi 889 ezerről. A teljes piacra vonatkozó hangcsatornák becsült értéke 2015. február végén […]
telefon

Friss, ropogós