A zöld ügyvédnő „áttöri a negyedik falat”

She HulkA magyarországi Disney+ bejelentette, hogy az Amazon: Ügyvéd (She-Hulk: Attorney at Law) augusztus 18-ától Magyarországon is megcsodálhatóvá válik a Disney+ felületén.

Az új vígjátéksorozat főszereplője Tatiana Maslany, aki Amazont, azaz Jennifer Walters-t alakítja, egy emberfeletti jogi ügyekre specializálódott ügyvédet. A Kat Coiro és Anu Valia által rendezett Amazon: Ügyvéd Jennifer Walters, a 30-as éveiben járó egyedülálló ügyvédnő bonyolult életét követi nyomon, aki történetesen egy zöld, 180 centis, szupererős Hulk. A vezető író Jessica Gao volt; a sorozat kilenc epizódból áll, amelyben számos Marvel Cinematic Universe veteránt láthatunk – köztük van Mark Ruffalo mint Smart Hulk, Tim Roth mint Förtelem és Benedict Wong mint Wong.

„Azt szeretem a legjobban Jenben, azaz Amazonban, hogy ellentmondásos személyiség” – mondja Maslany, a karakter megszemélyesítője. „Teljesen munkamániás, közben mégis hatalmas szíve van. Van amikor imád, van, amikor egyenesen utál Amazon lenni. Ezekben az ellentmondásokban rengeteg szórakoztató feszültség rejlik, amivel játszani lehet.” Kat Coiro a sorozat hat epizódjának rendezője már régóta rajongott a smaragdzöld színű hősért. „Gyerekkoromban nagy She-Hulk-rajongó voltam” – mondja Coiro. „Egy képregénybolt közelében laktam, és ő egy igazán vagány női karakter volt, saját képregénnyel” – teszi hozzá a rendező.

A Stan Lee és John Buscema által megalkotott karaktert 1980 február 10-én mutatták be a „The Savage She-Hulk” képregénysorozatban. Amazon 1982-ben a Bosszúállók tagja lett, majd 1984-től a Fantasztikus Négyes sorozatban is szerepelt. John Byrne író/rajzoló 1989-1994 között futó „ Sensational She-Hulk” képregénysorozatában a karaktert a rá jellemző humorral ruházta fel, aki „áttöri a negyedik falat”, amely az olvasókat, nézőket és a történetbeli hősöket választja el, vagyis She-Hulk „kiszól”, beszél a történetét követőkhöz. A szereplőgárda tagja még Ginger Gonzaga, Josh Segarra, Jameela Jamil, Jon Bass és Renée Elise Goldsberry. Az executive producerek Kevin Feige, Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Brad Winderbaum, Kat Coiro és Jessica Gao. A co-executive producerek Wendy Jacobson és Jennifer Booth.

„A képregényekből ismert Amazon karakterében azt szerettem, hogy az igazságszolgáltatás és az igazságosabb társadalom megteremtése iránti szenvedélye miatt lett ügyvéd, ezt a tulajdonságot a sorozatban is beépítettük a személyiségébe” – mondta Jacobson, társproducer. „Az is megfogott, hogy a karakter képes oda-vissza változni Jennifer Waltersből Amazonná, valamint az a küzdelem, amin egy modern nő nap mint nap keresztülmegy. Megpróbál előrehaladni a karrierjében, miközben időt szakít a barátokra, a családra és a randizásra is. A humor nagy része ezekből az igazán életszerű és átélhető történetekből fakad, például egy kötelező családi vacsorából” – tette hozzá.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az energiaválság a kriptovalutabányászatot sem kíméli

sze aug 17 , 2022
ShareTweetPinShareNehéz időszakát éli a kriptovaluta-bányászat: a bonyolult számítások elhagyását ambicionáló Ethereum 2.0-ra való átállás mellett az egyre növekvő energiaárak is akadályokat gördítenek a bányászat jövedelmezősége elé. Az általános hangulat és a kormányzati direktívák jelenleg a spórolást ösztönzik, ami szöges ellentétben áll számításalapú bányászat kultúrájával. A helyzet fenntarthatatlanságát jól mutatja, hogy a […]
Ethereum kriptovaluta

És még ez is...