Szegeden erősít a Procontrol

okosszekrényUniós támogatással, csaknem 300 millió forintos beruházással bővítette gyártókapacitását a Procontrol Szegeden.

Nemrégiben fegyvertároló megoldásokkal bővült a Procontrol Elektronika Kft. okosszekrény-kínálata. A megújuló profil, a növekvő rendelési állomány miatt a kapacitás bővítésére a cég új gyártó telephelyet alakított ki egy 1990-ben emelt, korábban raktárként használt, kétszintes, beépíthető tetőtérrel rendelkező, háromszor 550 négyzetméteres alapterületű épületben. Az új telephelyen már a digitalizált tervezés, fejlesztés és gyártás (CAD) platformján működhet a hatékony sorozatgyártás. A kutatás-fejlesztési részleg által megtervezett elektronikus panelek robotizált gyártósoron készülhetnek. A projekt eredményeként a cég gyártási kapacitása ötven-hatvan százalékkal emelkedik a termékek minőségi mutatóinak javulása és a határidők csökkenése mellett, ezen kívül a beruházás lehetőséget teremt további bővítésre is. A cég gyártási technológiájának korszerűsítéséhez és új telephelye kialakításához 209,27 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott.

Figyelem! FelkiáltójelA magyar családi tulajdonban lévő Procontrol Elektronika jogelődjét 1981-ben alapították Szegeden. Az 1990-es években kereskedelemmel is foglalkozó vállalkozás alkalmazottainak száma meghaladja a félszázat. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vállalkozás nettó árbevételét tavaly 947 millió forintra növelte, ami 22 százalékkal magasabb a 2021-esnél. A Procontrol 2021-ben 234 millió, tavaly 227 millió forint adózott eredményt ért el. A társaság fő tevékenysége a műszaki kutatás-fejlesztés a mikroelektronikai-, ipari és egészségügyi célrendszerek területén. A vállalkozás saját fejlesztésű termékeit kivétel nélkül maga gyártja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Felülvizsgálta ötéves növekedési tervét a Delta Technologies

szo okt 7 , 2023
A Delta Technologies Nyrt. igazgatósága felülvizsgálta a társaság ötéves stratégiáját, amelyet az október 27-i éves közgyűlésen mutatnak be. Ebben az árbevétel háromszoros növekedésével, valamint újabb akvizíciókkal számolnak. A tőzsdén jegyzett informatikai társaság közleménye szerint a Delta Technologies 19,05 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 869 millió forint EBITDA-val (kamatfizetés, értékcsökkenés és […]
Delta Csoport, Delta Technologies

És még ez is...