Egy év alatt Magyarország spam “nagyhatalommá” vált

Symantec-magyar-spamA Symantec friss jelentése szerint tavaly 430 millió új kártevőt azonosítottak, ami 36 százalékos növekedést jelent az előző esztendőhöz képest. A vizsgálat szerint ez azt mutatja, hogy a bűnözők gigantikus erőfeszítéseket tesznek azért, hogy megkerüljék a védelmi megoldásokat, és bejussanak a vállalatok hálózataiba. A Symantec által üzemeltetett Global Intelligence Network (GIN) adatai szerint Magyarországon a spamek és a kéretlen levelek kiküldését segítő botnet hálózatok aránya kiemelkedően magas. A GIN mérései szerint a Magyarországról kiküldött kéretlen levelek aránya a régióban 9,1 százalék, messze megelőzve Lengyelországot (5,5 százalék) és Ukrajnát (1,1 százalék). A botnetek működésének arányában Magyarország világviszonylatban a 6. helyen áll, míg egy évvel korábban csak a középmezőnyben, az 52. helyen állt.

Symantec-magyar-regio-spam„A 430 millió új kártevő nagy növekedést jelent az előző évhez képest, azonban ami igazán aggasztó, hogy ez a szám már nem okoz számunkra meglepetést. Ahogy a fizikai és a virtuális életünk egyre inkább összefonódik, a kiberbűnözők mindennapi életünk részeseivé váltak. A vállalkozások és nemzetek elleni támadásokkal folyamatosan találkozhatunk a címlapokon, így egyre közömbösebben szemléljük a kiberbűnözés mértékét és gyorsulását – hívta fel a figyelmet Makay Kálmán, a Symantec vezető rendszermérnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ne is menj állásinterjúra, ha informatikai analfabéta vagy

sze ápr 20 , 2016
Ma már alapkövetelmény, hogy valaki értsen a számítógépekhez! Annak ellenére, hogy ma már szinte nincs olyan munkakör, amelyhez ne lenne szükség informatikai alapismeretekre, a középiskolai oktatás nem minden esetben teszi lehetővé, hogy elsajátítsuk ezeket. “Az informatikai óraszám csökkenése miatt sok fiatal jelentkezik különféle informatikai tanfolyamokra. A magabiztos szövegszerkesztés, táblázatkezelés, fájlkezelés a […]
osztályterem, digitalizáció

Friss, ropogós