A vállalatok húsz százalékának okozhat kárt a diplomás szakemberek hiánya

karrierSzámos területen fennmaradó diplomás szakemberhiány, a friss végzettekkel szembeni fenntartások, hiányos vállalati tervezés — ezek a megállapítások is szerepelnek abban a kutatásban, amelyet a GVI és az Aon Hewitt. Az elkövetkező évek közép- és nagyvállalati diplomás munkaerő szükségletét feltáró prognózistól a megbízók azt remélik, hogy a cégeknek a tervezéshez hasznos eszközt ad, a diplomásoknak pedig a jövőbeni elhelyezkedésük esélyeit növelő tanulságokat fogalmaz meg.

A felmérésből kiderült, hogy a cégvezetők elsősorban a beilleszkedés és az önálló munkavégzés készségét, illetve a szakmai elhivatottságot és a munkához való hozzáállást említik fájó pontként, és a diplomás munkaerővel kapcsolatban legalább annyira minőségi, mint mennyiségi problémáról beszélnek. 2017 végére a vállalatok 21 százaléka legalább két stratégiablokkoló foglalkozási csoporttal számol. Elsősorban a műszaki – mérnöki szakmák, valamint az értékesítők esetében valószínűsítenek a cégek jelentős szakemberhiányt. Különösen azok a vállalatok számolnak diplomás munkaerőhiánnyal, amelyek pesszimisták saját regionális, földrajzi adottságaikat, vagy pedig a frissdiplomásokra gyakorolt vonzásképességüket illetően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új 24 hüvelykes referenciaképernyő a Canontól

pén ápr 10 , 2015
A Canon DP-V2410 – 24 hüvelykes 4K felbontású referenciaképernyője a televíziós és a filmszínházi produkciók külső és stúdióhelyszínein egyaránt használható. A gyártó közleménye szerint precízen és megbízhatóan jeleníti meg a 4K-s kimenetet, megkönnyítve ezzel az élő felvételek minőségének, valamint a fókusz- és expozíciós beállításoknak az ellenőrzését. A Canon jelenlegi 4K-s […]