Újabb három évet kapott Laufer

 

A 2013. május 9-én megtartott rendes éves közgyűlésén az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetség (IVSZ) új elnököt és elnökségi tagokat választott. Az infokommunikációs piac legjelentősebb érdekképviseleti szervezetének elnöki tisztségéért a tagvállalatok ajánlásával öten szálltak versenybe, amelynek végén újabb három évre kapott bizalmat Laufer Tamás az IVSZ előző elnöke. „Az IVSZ fő feladata, hogy katalizálja a teljes ágazatot. Az ország alapvető érdeke, hogy ágazat politika felett álljon, mert a sikeres iparág-fejlesztés esetén az ágazat legalább 1,5-2 millió ember megélhetését biztosíthatná” – hangsúlyozta az IVSZ újra megválasztott elnöke.

(Az IVSZ persze soha nem fog a politika felett állni, a régi-új elnök feltehetően azt szerette volna mondani, hogy a szövetségnek és az iparágnak nem kell(ene) politizálni, nem kell(ene) a politikusok kegyétől függenie. Ez így támogatandó és méltánylandó cél. A -szerk- megj.)

A GDP  tíz százalékát reprezentáló iparági szövetség elnöke a közgyűlésen azt is hangsúlyozta, hogy az infokommunikációs iparágnak a hazai gazdaság kitörési pontjának kell lennie.

(Laufer ezt hajtogatja három éve, de a kutyát sem érdekli. Nyitrai Zsolt, a korábbi infokommunikációért felelős államtitkár “konszolidált”, milliárdokkal csökkentette a kormányzat informatikai kiadásait. Az IVSZ semmilyen hatással nem volt az államtitkár tevékenységére. Az utód, Vályi-Nagy Vilmos, nyilvános fórumokon is kifejtette egyetértését az IVSZ álláspontjával, de sajnos súlytalan — amiről nem feltétlenül ő tehet. Mindenesetre, ha valamilyen eredményt szeretne elérni a szövetséég, változtatnia kellene a stratégián. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egységbe tömörülnek a gazellák

pén máj 10 , 2013
  Innovációs platformba tömörül kilenc hazai infokommunikációs vállalkozás az Európai Unió Innovációs és Technológiai Intézete (EIT) budapesti társult tagjával; a platform célja a tudásmegosztás, valamint a kutatási, szakmai és képzési együttműködés – közölte az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont az MTI-vel. A platform tagjai “gazella”, azaz gyors növekedésű […]

Friss, ropogós