A spanyolok már mobilon is bevallhatják az adójukat

Spanyolországban az idén már mobiltelefonos applikáción keresztül is be lehet nyújtani a személyi jövedelemadó-bevallást. Rufino de la Rosa igazgató elmondta: a technológiai újítás célja, hogy minél könnyebb és gyorsabb legyen a bevallás benyújtása a felhasználók számára. A iOS és Android operációs rendszerrel egyaránt használható alkalmazást március 15-től lehet elérni, és arra számítanak, hogy az adózók mintegy 25 százaléka, több mint 4,85 millióan ezt a módot választják majd.

Az adóhatósági vezető felidézte: hat évvel ezelőtt indították el a digitális adóbevallást ösztönző projektjüket. Ennek eredményeként a múlt évben az adózók 88 százaléka, 17,3 millióan éltek vele, míg 2011-ben még mindössze az szja-bevallások 49 százaléka érkezett be az interneten keresztül. Spanyolországban 19,7 millió adóbevallást vár idén a hatóság az április 3-a és július 2-a közötti időszakban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

London már megint nem ad ki egy brit hackert az USA-nak

pén febr 9 , 2018
Megakadályozta a londoni felsőbíróság hétfőn egy brit hacker kiadatását az Egyesült Államoknak. A 32 éves Lauri Love az amerikai igazságügyi hatóságok szerint hatalmas mennyiségű adatot lopott különböző amerikai szervezetek, köztük az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve, az amerikai hadsereg, az űrkutatási hivatal (NASA) és a Szövetségi Nyomozó Iroda […]

Friss, ropogós