Licenszelné 5G technológiáját a Huawei

Huawei 5G okostelefonElérhetővé tenné szabadalommal védett, ötödik generációs (5G) mobiltechnológiájának licencét a Huawei kínai telekommunikációs társaság más okostelefon-gyártók számára – közölte a vállalat.

A licencdíj felső határát 2,5 dollárban szabták meg készülékenként – jelentette be az eseményen Jason Ding, a Huawei szellemi tulajdonért felelős részlegének vezetője. A licencdíj nyilvánossá tételével a vállalat átlátható költségstruktúrát kíván biztosítani a befektetői bizalom növelése érdekében – mondta el Szung Liu-ping, a vállalat vezető jogi tisztségviselője. A Huawei a nyílt, tényeken alapuló kommunikáción keresztül kívánja felvenni a küzdelmet a vele szemben indított amerikai kampánnyal szemben – tette hozzá, miközben a cég jelentős nyomás alatt áll az amerikai technológiák beszerzését korlátozó amerikai szankciók miatt. A vállalatot Washington 2019-ben helyezte kereskedelmi tiltólistára nemzetbiztonsági kifogásokra hivatkozva. A cég ellen tavaly további szankciókat vezetett be az amerikai vezetés, korlátozva hozzáférését az amerikai technológiák felhasználásával előállított alkatrészekhez. Szung elmondta: a cég éves bevételének 10 és 15 százalék közötti részét költik kutatás-fejlesztésre, amelyre az elmúlt tíz év során összesen kilencvenmilliárd dollárnak megfelelő összeget fordítottak. 2020-ban a Huawei már a harmadik helyen végzett az EU ipari kutatás-fejlesztési befektetési rangsorában – tette hozzá. A Huawei az innováció területén folytatott beruházásainak köszönhetően mára a világ egyik legnagyobb szabadalomtulajdonosa lett. 2020-ra a vállalat világszerte több mint százezer aktív szabadalommal rendelkezett, mintegy negyvenezer szabadalomcsaládon belül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már csak egy hónapig türelmes Oroszország a Twitterrel

sze márc 17 , 2021
Figyelmeztette a Twittert az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor), hogy blokkolni fogja a szolgáltatásához való oroszországi hozzáférést, ha egy hónapon belül nem távolítja el a hatóság által kifogásolt tartalmakat. A hatóság már szerdától lelassította a Twitteren a fotók és videók forgalmát, arra hivatkozva, hogy az amerikai a közösségi mikroblog-szolgáltató 2017 […]
Twitter