A magyar diákoknak nem megy a számítógépes feladatmegoldás

5

studentMegjelent a 2012-es PISA-jelentésnek egy újabb kötete, amelyben a 15 éves diákok kreatív problémamegoldó készségeit értékelték. Magyarország az átlageredmények alapján a 44 részt vevő ország és terület közül a 33. helyen végzett – olvasható a fejlett ipari országokat tömörítő Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) honlapján. A nemzetközi tanulói tudásszintvizsgálat (PISA) 2012-es felmérésének ötödik kötete a diákoknak azt a képességét tesztelte, hogy miként reagálnak a váratlan helyzetekre a való életben. Ez volt az első ilyen jellegű PISA-teszt, amelynek során számítógépen kellett feladatokat megoldani, például azt, hogyan állítható be egy termosztát vagy hogyan lehet a célhoz vezető legrövidebb utat megtalálni. Az első három helyen Szingapúr, Korea, Kína áll. Ezeknek az országoknak a diákjai gyorsan tanulnak, igen érdeklődőek, és képesek arra, hogy ismeretlen környezetben zűrzavaros helyzeteket megoldjanak – értékelte a jelentés. Az OECD-átlag fölött végezett Kanada, Ausztrália, Finnország, Anglia, Észtország, Franciaország, Hollandia, Olaszország, Csehország, Németország, az USA és Belgium. Az első európai ország 523 ponttal Finnország. Magyarország 459 pontos átlaggal a kelet-közép-európai térségből csupán Bulgáriát előzte meg, amely az utolsó előtti helyet foglalta el Kolumbia előtt — számolt be az MTI.

5 thoughts on “A magyar diákoknak nem megy a számítógépes feladatmegoldás

  1. Mit jelent az, kelet- közép – europa? Az igen tisztelt Tudosító vehetne egy térképet vagy a számító gépén megnézhetné hol van az az ország amiről ír!

  2. A népbutító média… hiszen mi érdekelheti a gyerekeket ha az ostoba Győzikét meg VV-t tolnak folyamatosan az arcukba. Népbutítás… felháborító!

  3. Informatika órán az alapvető alkalmazásokat sem tanítják meg, pl mint az excel használatát. Az unokáimnak itthon tanítom, hogy mit hogy használjanak, pedig évek óta a tanrendben van. Nem a számítógép történelmi fejlődését kellene tanítani, hanem az alkalmazást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre többen tévéznek digitálisan

sze ápr 2 , 2014
Februárban nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma — áll az NMHH gyorsjelentésében. A megközelítőleg 4,1 millió magyarországi háztartásban több mint 3,4 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe. A fennmaradó közel 700 ezer háztartás túlnyomó zömében a tető- vagy szobaantennával fogható digitális földfelszíni sugárzású adásokat néznek. A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók […]
televízió