A jövő felhőre, és a konténerekre épül

felhőEgy friss felmérés szerint a szervezetek 86 százaléka tervezi modernizálni az infrastruktúráját Európában, ehhez pedig a felhőalkalmazásokra és a mikroszolgáltatásokra váltásban látják a megfelelő választ – derül ki az IDG friss felmérésből. A boldog váltásig vezető út azonban rögös, mivel sok esetben hiányoznak a szükséges alapok. A korszerű technológiákra váltás motivációi között szerepelnek többek között a koronavírus okozta kihívások, így például az otthoni munkavégzés terjedése, az alkalmazkodás a változó piaci igényekhez, a gyorsabb és rugalmasabb működésre való törekvés, a megfelelőségi és biztonsági követelmények, illetve az infrastruktúra egyes elemeinek korszerűsítése.

A cégek túlnyomó többsége a modernizálás alapjául a mikroszolgáltatásokat (48 százalék) és a felhőalkalmazásokat (47 százalék) választja, amely utóbbiak szintén mikroszolgáltatásokra épülnek. Akik a felhő alapú technológiákat választják, rendszerint stabilabb működést és nagyobb rendelkezésre állást várnak az újítástól. A válaszadók összesen 39 százaléka szerint ez áll az első helyen. A második legfontosabb előny a fejlesztési ciklusok lerövidítése (37 százalék), majd a jobb skálázhatóság (27 százalék), valamint a termékek és szolgáltatások gyorsabb piaci bevezetése (25 százalék) következik. Az előnyöket eltérő arányban tartják fontosnak az egyes iparágakban. A stabilitást és a rendelkezésre állást kiemelten kezelik például a szállítással és logisztikával foglalkozó cégek (53 százalék), a banki és biztosítási szektor szereplői (50 százalék), a vegyiparban és a gyógyszeriparban tevékenykedő válaszadók, illetve az autóipar képviselői (46%). Míg az energiaszolgáltatóknál a gyorsabb fejlődés és a rugalmasság játssza a központi szerepet (61 százalék).

A felhőalkalmazásokat, illetve az azok részét képező mikroszolgáltatásokat tipikusan konténertechnológián keresztül biztosítják a vállalatok, amelyeket többnyire Kubernetes rendszerrel felügyelnek. Akadnak azonban nehézségek, amelyeket le kell küzdeni ahhoz, hogy a cégek megfelelően tudják használni ezeket a technológiákat. A válaszadók 44 százalékánál nem áll rendelkezésre a megfelelő infrastruktúra, 42 százaléknál a szakértelem és a képzett munkaerő is hiányzik, 32 százalék pedig a költségvetést találja szűkösnek. 27 százalék az elégtelen technikai háttértámogatás miatt aggódik, 12 százalék pedig azt kifogásolta, hogy nem kap elegendő támogatást a menedzsmenttől. Abban azonban sokan egyetértenek iparágtól függetlenül, hogy az előnyök megérik a változással járó erőfeszítéseket: a megkérdezettek 62 százaléka tartja már most időszerűnek a felhős technológiákra való áttérést.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Áttörés a földi élet eredetének vizsgálatában

sze jún 8 , 2022
Egy új kutatási eredmény áttörést jelenthet a földi élet eredetének tanulmányozásában. Az Astrobiology című folyóiratban publikált tanulmány szerint nemzetközi kutatók – köztük a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) egyik kutatóprofesszora – azt találták, hogy a bazaltlávaüvegen az élet első genetikai alapanyaga, a DNS-hez hasonló ribonukleinsav (RNS) képződik. Ebből az üvegből […]
Mars

És még ez is...