Több mint nyolcmilliárdból fejleszti az e-ügyintézést a NISZ Zrt.

Az e-ügyintézés fejlesztésére 8,385 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. vezette konzorcium a Közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztési operatív programban (Köfop).

A társaság közleménye szerint a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem, az Idomsoft Zrt. és Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség közreműködésével az állampolgárok és a vállalkozások ügyintézését segítő online felület, valamint a hivatalok, intézmények együttműködését segítő fejlesztés jön létre. A személyre szabott ügyintézési felület az elektronikus közigazgatás kiindulópontjaként az összes szolgáltatást egy helyen teszi elérhetővé, és hozzáférést biztosít az ügyintézésekhez szükséges adatvagyon-nyilvántartásokhoz. Az ügyfelek a felületen a Köfopban létrehozott összes ügyintézési lehetőséget megtalálják. A központi kormányzati szolgáltatás busz nevű fejlesztés a szakrendszerek közvetlen kommunikációját teszi lehetővé: közös platformon kapcsolja össze az állami intézmények eltérő felépítésű informatikai rendszereit, így a hivatali ügyintézők egyszerű lekérdezéssel is elérhetik a nyilvántartásokban tárolt adatokat. A Széchenyi 2020 programban megvalósuló projekt 2018 végén zárul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mégiscsak meghekkelhették az oroszok az amerikai elnökválasztást

hét jún 12 , 2017
A GRU az amerikai elnökválasztás előtt hackertámadást hajtott végre az USA ellen. Pár nappal a tavaly novemberi amerikai elnökválasztás előtt az orosz katonai hírszerzés (GRU) informatikai támadást hajtott végre legalább egy olyan amerikai cég ellen, amely szavazógépekhez való szoftvert gyártott, továbbá adathalász e-maileket küldött több mint száz amerikai választási tisztviselőnek […]
Orosz hacker