A hibrid informatika öt legnagyobb biztonsági rése V.

Az új technológiák gyökeresen átalakították a vállalatok működését. A virtualizáció, a nyilvános és privát felhők, a SaaS-modell vagy a BYOD trend és a különféle operációs rendszereket futtató mobil eszközök olyan hibrid környezetek kialakulásához vezettek, amelyek gyorsabbá és egyszerűbbé teszik a munkát, biztonságos használatuk és ellenőrzésük azonban több problémát is felvet. A Micro Focus szakértői összegyűjtötték az öt legkényesebb ilyen területet és a lehetséges megoldásokat.

Egységes helyett kétséges konfigurációkezelés
Folyamatosan fedeznek fel újabb biztonsági réseket a vállalatok által is használt szoftverekben, ezért a rendszereknek és a konfigurációkezelésnek mindig naprakésznek kell lenniük, és az újonnan érkező hibajavításokat is fontos minél gyorsabban telepíteni. A szervezeteknek ajánlott elősegíteniük az együttműködést a szerverek telepítéséért és üzemeltetéséért felelős informatikusok, valamint a biztonsági szakemberek között. Célszerű továbbá olyan konfigurációmenedzsment-eszközöket alkalmazniuk, amelyek képesek automatikusan ellenőrizni és jelezni, ha egyes beállítások nem felelnek meg a házirendeknek akár az adatközpontban, akár a felhőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Huawei vezeti a kínai magáncégek toplistáját

pén aug 31 , 2018
A Huawei informatikai, mobil távközlési berendezésgyártó és szolgáltató cég megőrizte vezető helyét a magántulajdonban lévő ötszáz legnagyobb kínai cég listáján. Az Össz-Kínai Ipari és Kereskedelmi Szövetség (ACFIC) a magáncégek bevételei alapján állítja össze a listát. A Huawei tavalyi bevétele egy év alatt 15,7 százalékkal, 603,7 milliárd jüanra (88,8 milliárd dollár) […]
Huawei

És még ez is...