A hollandok két dologtól rettegnek a legjobban

Monika Sie Dhian HoA létfontosságú infrastruktúrát, például az energiaellátást vagy a banki szolgáltatásokat érő kibertámadástól és az iszlamista terrorizmustól félnek legjobban a hollandok.

A nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó hágai székhelyű Clingendael Intézet kutatásának célja, hogy felmérje, hogy a holland lakosság mit tart fenyegetésnek, és mi az, ami reménykeltő számukra a nemzetközi környezetben. A hollandok elsősorban olyan fenyegetésektől tartanak, amelyek közvetlenül érintik a közösséget, és arra számítanak, hogy öt éven belül bekövetkeznek – állapították meg a kutatók.

A fenyegetések listáján a második helyen a hollandiai bevándorló közösségekkel szembeni külföldi kormányzati beavatkozás áll, a harmadik helyen pedig iszlamiszta terrortámadás, illetve a nagyarányú illegális bevándorlás áll. A válaszadók a Kínától való gazdasági függetlenedés következtében esetleg kialakulható jóléti válság miatt aggódnak a legkevésbé, továbbá fenyegető tényezőknek tekintik a muszlimok elleni gyűlölet esetleges növekedését. A felmérés arra is felhívta a figyelmet, hogy az lakosság véleménye az éghajlatváltozással kapcsolatban is elmozdult, és most már inkább abban reménykednek, hogy képesek lesznek alkalmazkodni a változásokhoz.

A hollandok hisznek abban, hogy célzott beruházások révén előrelépések lesznek a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás területén, ezért annak mérséklése sokkal hátrébb szerepel a listán – olvasható a kutatásban. A válaszadók a kibertámadások elleni védelem fejlődését, Svédország uniós csatlakozását látják reményt adónak a jövőre nézve. „Az emberek a közbiztonság tekintetében is sok reményt fűznek a nemzetközi szövetségekhez. Ez vonatkozik Svédország NATO-csatlakozására és a nemzetközi kábítószer-bűnözés elleni küzdelemre is” – nyilatkozta a Clingendael kutatóintézet igazgatója, Monika Sie Dhian Ho.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hálózsákok - nincs többé kitakarózás!

hét febr 19 , 2024
ShareTweetPinShareSok szülő tölti azzal az éjszakát, hogy azt ellenőrzi, kitakarózott-e a gyermeke. Ennek egyszer, s mindenkorra vége! Végre az anyukák és az apukák is nyugodtan aludhatnak, nem kell amiatt aggódniuk, hogy lekerül a takaró, és reggelre megfázik a gyerkőc. Ugyanis a hálózsákok megoldást nyújtanak a kitakarózás problémájára. A pihe-puha Cseppke […]
cseppke.hu

És még ez is...