Azonnali feladat: törölni ezeket az appokat!

App StoreEgy biztonsági szakember hét káros kódot tartalmazó applikációt is azonosított a Mac-es App Store-ban.

Az Apple eszközök és az App Store alkalmazásbolt a közvélekedés szerint biztonságosabbak, mint az androidos és a windowsos társai, mivel az Apple híresen szigorúan tartja a gyeplőt, és alapos vizsgálatnak veti alá az appokat, mielőtt azok az App Store-ba kerülhetnének. Sajnos ez nem jelenti azt, hogy ezt az ellenőrzési procedúrát ne lehetne kijátszani. Alex Kleber szakember nemrég blogján közölte, hogy hét káros alkalmazást is talált a macOS-ről elérhető hivatalos alkalmazásboltban. Ezeket bár látszólag különböző szerzők készítették, Kleber úgy véli, valójában egyazon kínai hackercsapattól származnak. Aggodalomra ad okot, hogy a káros appok nagyon népszerűek, mindegyik szerepel a Top 100-as amerikai letöltési listán, sőt olyan is akad közöttük, ami a Top 10-be is bejutott, például a PDF Reader for Adobe PDF Files, ami az oktatási appok között a legnépszerűbbnek számít. Habár az Apple alkalmazásboltjából eltávolította a káros alkalmazásokat, a már telepített programok az eszközökről nem tűnnek el, ezért javasolt mielőbb törölni azokat!

A káros appok listája*
PDF Reader for Adobe PDF Files (Sunnet Technology Inc.)
Word Writer Pro (Netozo Limited)
Screen Recorder (Safeharbor Technology L Ltd.)
Webcam Expert (Wildfire Technology Inc.)
Streaming Browser Video Player (Boulevard Technology Ltd.)
PDF Editor for Adobe Files (Polarnet Limited)
PDF Reader (Xu Lu, apparently associated with Sunnet Technology Inc.)
*A különböző Apple eszközök, mint például az iPhone vagy a MacBook, különböző verziójú appokat érnek el az Apple App Store-ban. A jelen cikkben szereplő káros appok MacBookról érhetőek el.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megváltoztatták három donorvese vércsoportját cambridge-i kutatók

ked aug 16 , 2022
ShareTweetPinShareSikeresen változtatták meg három beültetésre váró vese vércsoportját cambridge-i kutatók, ezzel jelentősen javították a várakozó betegek esélyeit, hogy megtalálják a szervezetüknek megfelelő donorszervet. Egy A vércsoportú ember veséje nem ültethető át egy B vércsoportú páciens szervezetébe, és ez fordítva is igaz – írta a The Guardian online kiadása hétfőn a […]
vér

És még ez is...