Automatizált ellenőrzés: tippek a hatékony kibervédelemhez III.

MITRE ATTaCKA kiberbűnözők rengeteg különféle módszerrel és technikával támadják a szervezeteket. Ezért az it-biztonsági szakembereknek is számtalan eshetőségre kell felkészülniük, és szükség esetén új típusú védelmi megoldásokat beiktatniuk. Nehéz mindezt számontartani és folyamatosan nyomon követni, ám a Micro Focus szakértői szerint van megoldás.

Automatizált ellenőrzés
A keretrendszer katalogizálja a támadási módszereket és eszközöket, így átfogó képet nyújt a különféle típusú fenyegetésekről. Ennek köszönhetően az it-biztonsági szakemberek naprakészen és pontosan látják, milyen jellegű módszerekkel támadnak a kiberbűnözők a leggyakrabban. Természetesen a lista hosszú és összetett, tehát tetemes munkával jár, ha a szakértők egyesével kezdik el felderíteni, hogy védett-e a vállalatuk az adott támadási módszerekkel szemben. Ilyen esetben nyújt hasznos segítséget, hogy a Micro Focus biztonsági információ- és eseménykezelő megoldása, az ArcSight képes együttműködni a keretrendszerrel. A szoftver beépített MITRE ATT&CK vezérlőpultot tartalmaz, amelyen keresztül a cégek egyszerűen ellenőrizhetik, hogy melyik típusú fenyegetéssel szemben rendelkeznek megfelelő védelemmel, és mely területeken van még szükség fejlesztésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A National Geographic Magyarország térképe felfedezőknek

csü aug 12 , 2021
A National Geographic tévécsatorna egy olyan térképet hozott létre, amely Magyarország leginspirálóbb természeti, történelmi, kulturális kincseit mutatja be. A térkép interaktív, ugyanis fotók, szöveges ismertetők feltöltésével bárki részt vehet a szerkesztésében. Mindemellett, a térképen meg lehet tekinteni azokat az értékeket, amelyeket a National Geographic csatorna ajánlj az építészet, természet, technológia, […]