Van, ahol már a robogómegosztás dívik

COUP-robogoÚjabb közösségi robogómegosztó szolgáltatás indult Berlinben szerdán COUP néven. A szolgáltatás a közösségi autómegosztó rendszerek mintájára működik; a regisztrált felhasználó egy okostelefonra fejlesztett alkalmazás révén lefoglalja a környéken lévő legközelebbi szabad robogót, utazik vele, majd tetszőleges helyen – a KRESZ szabályainak betartása mellett – leparkol és megy tovább a dolgára. A használati díj harminc percre három euró, majd minden tíz perc után további egy euró, vagy egész napra húsz euró. Regisztrálni 21 éven felülieknek lehet, jogosítvány, személyi igazolvány és hitelkártya szükséges hozzá. A regisztrációs díj harminc euró. Fizetni egyelőre csak hitelkártyával lehet.

A COUP Gogoro márkájú, tajvani gyártású, elektromos meghajtású robogót – eScooter – kínál a felhasználóknak. A járművek végsebessége óránként 45 kilométer. Bukósisak minden robogóhoz jár. A szolgáltatást Berlin belső kerületeiben lehet igénybe venni. A COUP flottájába 200 Gogoro tartozik. A COUP a Bosch német ipari konszern vállalkozása, és a második közösségi robogómegosztó Berlinben az ugyancsak elektromos robogókkal működő eMio után, amely tavaly indult. Berlint a közösségi járműmegosztó szolgáltatások kísérleti terepeként tartják számon. A német fővárosban a két robogómegosztó rendszer mellett kerékpármegosztó szolgáltatás és nagyjából féltucat közösségi autómegosztó rendszer is működik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az orosz titkosszolgálat támadta volna meg a demokraták számítógépes rendszerét?

pén aug 5 , 2016
ShareTweetPinShareHillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje szerint az orosz hírszerzés támadta meg a demokraták számítógépes rendszerét. Clinton a szokásos vasárnap délelőtti televíziós politikai műsorok egyikében, a Fox televíziónak adott interjújában fejtette ki álláspontját. „Tudjuk, hogy az orosz titkosszolgálat támadta meg a Demokrata Országos Bizottság számítógépes rendszerét és tudjuk, hogy gondoskodtak arról, […]

És még ez is...