Az adathalászok egyre jobban kedvelik a PayPalt

adatA legfrissebb Cyberoam statisztika szerint 2014. első negyedévében a PayPal nevével visszaélő regisztrált adathalász incidensek száma 18 600 darab volt, ami a elmúlt esztendőhöz képes jelentős, 70 százalékos növekedést jelent. Az adathalász támadások fő célpontjai mindig is kapcsolódnak a pénzmozgáshoz, így elsősorban bankok, fizetésközvetítők, pénzt kezelő hivatalok, illetve jelentősebb közösségi oldalak használói ellen szoktak megtévesztő, hasonmás oldalakat készíteni. A második legnépszerűbb helyen találjuk az Apple ID-k (felhasználói azonosítók) elleni adathalász támadásokat, míg harmadik helyen az olasz posta intézménye áll a Barclays Bankot megelőzve.

A PhishLabs egy közelmúltban kiadott tanulmányából az derül ki, hogy az adathalász támadásoknak egy olyan új hulláma tapasztalható, amely elsősorban olyan sebezhető lakossági ip-címekről érkeznek, amelyeken nem tiltották le az RDP (Remote Desktop Protocol) távoli asztal szolgáltatást. A legtöbb támadás valamilyen egészségmegőrzéssel kapcsolatos Google Docs dokumentumot küld, ahol az áldozatokat hamis Google belépő oldal segítségével igyekeznek eltéríteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ismét jön az Open Academy

ked jún 3 , 2014
Június 12-én hetedszerre rendezik meg az Open Academy-t, amelyet az it-biztonsági megoldásokat fejlesztő BalaBit IT Security és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnök és Informatikai Kara (BME) hozott létre 2011-ben, azzal a céllal, hogy népszerűsítse az élethosszig tartó tanulást a magyar informatikusok körében. Az idei rendezvényen az előadók között […]
Szoftver, prompt

Friss, ropogós