Tegnaptól lehet internetkonzultálni

1

deutsch-tamasHétfő délután két órától lehet megválaszolni az internetről és a hazai digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) húszpontos kérdéssorát – jelentette be az InternetKon előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás elmondta: a csaknem ötmillió hazai Facebook-felhasználó a közösségi oldalon meglévő profiljával, az ügyfélkapu-hozzáféréssel rendelkező mintegy 1,9 millió ember pedig ügyfélkapus azonosítással nyilváníthat véleményt a július végéig tartó periódusban, de arra is lehetőség van, hogy valaki a nemzeti konzultáció honlapján regisztrálva vegyen részt a “párbeszédben”.

Hozzátette: az a 2,5-3 millió ember, akinek nincs internet-hozzáférése, az ezerkétszáznál is több e-Magyarország-pont segítségével kapcsolódhat be a világhálón zajló nemzeti konzultációba, amelynek minden, 14. életévét betöltött magyar állampolgár a részese lehet. Deutsch az elmúlt fél év legnagyobb közös sikerének nevezte, hogy míg tavaly októbere “egy rossz és elhibázott kormányzati elképzelésről” és az az ellen megnyilvánuló társadalmi tiltakozásról szólt, addig napjainkban – alapvetően a nemzeti konzultációnak köszönhetően – az a kérdés, hogy hogy mikor, hogyan és milyen lépésekben csökkentik Magyarországon az internetezést érintő adókat. “Mára világossá vált, hogy az internetadó elképzelése halott, ez a rossz elképzelés soha nem fog feltámadni” – hangsúlyozta a biztos.

Február óta 68 ezren látogattak el a konzultáció honlapjára, az internetkon.hu-ra. A 4618 bejegyzésből 2770 tartalmazott kérdés- vagy témajavaslatot, ezek 1152 konkrét kérdést jelentettek.

One thought on “Tegnaptól lehet internetkonzultálni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hatszázezren nem tévedhetnek

ked máj 19 , 2015
A Magyar Telekom 4G mobilinternet szolgáltatását használók száma már meghaladta a hatszázezret. A távközlési társaság kínálatában az ügyfelek hetvenféle 4G-képes eszköz közül választhatnak jelenleg. Az előfizetők több mint 4/5-e okostelefonon 4G-zik, míg a fennmaradó 1/5 közel fele-fele arányban laptopon illetve más 4G-képes, SIM-kártyával rendelkező eszközön (router, okoseszköz stb.) használja a […]