A GLS Hungary 2500 csomagátadóponttal zárja az évet

GLS csomagautomataIdén az online vásárlók már minden ötödik csomagjukat átadópontokra kérték. A GLS Hungary a karácsonyi szezon közepén üzembe helyezte a 2500. átadópontját.

Az online vásárlások számának növekedésével a csomagkezelési preferenciák is átalakulnak. Annak ellenére, hogy a csomagok túlnyomó többségét még mindig házhoz szállítással kérik, az átadópontok – a csomagautomaták és a csomagpontok – szerepe egyre inkább kulcsfontosságúvá válik az e-kereskedelem és a csomaglogisztika területén. Ezek a pontok ugyanis olyan rugalmasságot teremtenek a csomagkezelésben, amelynek köszönhetően a csomagfeladás- és átvétel mind időben, mind pedig helyben személyre szabhatóvá válik, mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő megoldást.

Az átadópontok népszerűek: a GLS Hungary adatai szerint 2023-ban a futárok már minden ötödik csomagot GLS Automatába vagy GLS CsomagPontba szállítottak. Ezek jelentős részét, 69 százalékát már a kézbesítés napján, húsz százalékát pedig az azt követő napon vették át a címzettek, tehát előszeretettel éltek a pontok által nyújtott rugalmassággal. Érdekesség továbbá, hogy az automatákba háromszor annyi csomag érkezett idén, mint a csomagpontokba, aminek egyik kulcsa az lehet, hogy a csomagautomaták döntő többsége 0-24-ben elérhető, így azok igénybevételével még inkább személyre szabottá válik a csomagkezelés. A vizsgált időszakba nem számít bele a Black Friday és az ünnepeket megelőző kiemelt időszak, így ezek az adatok általánosan mutatják meg a kézbesítési preferenciákat.

A GLS Hungary idén mintegy háromszáz automata kapacitását bővítette, valamint további ötszáz új eszközt helyezett üzembe. Ennek eredményeként a szolgáltató országszerte több mint ötszáz településen immár 2500 átadópontot – 1068 GLS CsomagPontot és 1432 GLS Automatát – üzemeltet. Ez lehetővé teszi, hogy a cég a klasszikus házhoz szállítás mellett a rugalmasabb csomagkezelési igényeknek is megfelelve, hatékonyan szolgálja ki az ügyfeleket az ország egész területén.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hálás az NJSZT

vas dec 24 , 2023
ShareTweetPinShareA Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) kilenc pályázata nyert összesen több, mint húszmillió forint mértékű támogatást a Nemzeti Tehetség Programban. Mint a társaság honlapján olvasható: Hálásak vagyunk a támogatásáért!  ShareTweetPinShare
NJSZT

És még ez is...