A VISZ díjazta a vezető informatikusokat

Liszák Gábor, Siket Csaba, Tartó Levente, Vass ViktorA Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) kiosztotta a nagyvállalati informatikai vezetők legrangosabb hazai díjait.

A három díj idén négyen kapták meg. Az Év Informatikai Vezetője díjat Liszák Gábor, az MVMI Zrt. vezérigazgatója kaptak. Liszák 2020 óta tölti be a vállalat vezérigazgatói pozícióját. Az általa irányított szervezet az MVM Csoport több mint ötven tagvállalatában 12 ezer aktív felhasználó számára biztosít informatikai szolgáltatásokat és üzemelteti az ország egyik legjelentősebb szerverparkját. 4,5 millió lakossági és üzleti ügyfél villamosenergia-, és gázfogyasztó kiszolgálásához biztosít stabil informatikai hátteret.

A VISZ különdíjjal ismerte el Tartó Levente munkáját. Az újHÁZ Centrum informatikáját 2019 óta irányító vezető ugyanis nehezített pályán volt képes egyszerre felépíteni egy hatékony informatikai csapatot, és a kor szinte minden fontosabb kihívásának (például a környezetvédelem, kibocsátáscsökkentés) megoldásába bevonni az informatikát egy alapvetően konzervatív iparágban. A Braun Péter-díj két év után ismét visszatért az Idomsoft Zrt.-hez: Vass Viktor, a cég technológiai és fejlesztési ágazati igazgatója kapta az elismerést (2020-ban a vállalat akkori termékfejlesztési vezérigazgató-helyettese, Both András volt a díjazott).

Idén adták át első alkalommal a VISZ és az it-auditorok nemzetközi szervezete, az ISACA magyar tagozata közös díját, Az Év CISO-ja elismerést. Első alkalommal a díjat a hazai CISO-szakma doyenjének, Siket Csabának ítélte a zsűri. Az Aegon Magyarország Zrt. CISO-jának szakértelmét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy két évtizede tölti be a vállalatnál a pozíciót, és ez időszak alatt képes volt a vállalati it- és információbiztonságot folyamatosan a legmagasabb szinten tartani.

A 2002-ben alapított díjra cégek, szakmai szervezetek és magánemberek ajánlásai alapján pályázhattak a klasszikus CIO pozícióban dolgozók mellett technológiai vezetők, innovációs, digitalizációs, vállalati adatvagyon hasznosításáért felelős és fejlesztési vezetők, de akár operatív vezetők is, ha egyben az informatika irányításáért is ők felelnek. A szervezet ugyanezen körből várta a jelöléseket a VISZ egyik legmeghatározóbb elnökének emlékét őrző Braun Péter-díjra. Ezt 2016 óta ítélik oda egy kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó, de még 35 évnél fiatalabb informatikai vezetőnek. A VISZ idén első alkalommal célzottan informatikai biztonsági vezetőknek (CISO) is hirdette a pályázatot az ISACA-val együttműködésben. Ennek feltételei megegyeztek az Év Informatikai Vezetője és a Braun Péter-díj pályázatéval.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Állítólag bajban vannak az okostelefongyártók

szo szept 3 , 2022
Jelentősen rontotta az okostelefonok idei globális kiszállításával kapcsolatos előrejelzését az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat. A cég előrejelzése szerint az okostelefonok globális szállítása 6,5 százalékkal, 1,27 milliárd darabra csökkenhet az idén. Három hónappal korábban még kisebb, 3,5 százalékos eséssel számolt a piackutató. Az IDC szerint […]
okostelefon-gyártás