A Facebookon számol be börtönéletről a lecsukott magyar miniszter

NagyZsoltA Facebook-oldalán számol be a volt román távközlési miniszter a börtönélet mindennapjairól — számol be az erdely.ma. A két hete rács mögött lévő Nagy Zsolt egy közel húsz négyzetméteres zárkában tölti büntetését többedmagával. A szobában van négy régi, vasból készült emeletes ágy, egy asztal, zuhany, WC. A vastag vasajtót egy rácsos ajtó duplázza meg belülről. Az ablak mintegy 170 centiméter magasban van, sűrű ráccsal takarva a napfény bejutását is. Ezért nappal szinte állandóan égnie kell a szemsértő fehér neoncsőnek. A hőmérséklet barátságtalan, 15 fok. Az ellátást nehezen lehetne pazarnak nevezni: a reggeli lehet egy darab főtt tojás vagy (nem és) pár keksz lekvárral. Dél körül hozzák az ebédet, amit még nem kockáztattam meg — írja a Nagy.

Reggel hétkor ellenőrzés, ami után csak akkor látják a fegyőröket, ha valahova el kell kísérni valamelyik foglyot. Délután négy és hat óra között lehet étálni a közel harminc méter hosszú és hét méter széles, lebetonozott udvaron. A zárkában van egy TV, amin bizonyos órákban közel tíz csatorna közül lehet válogatni. Az Erdély TV nincs közöttük. Este hétkor van az „esti vizit”. A villanyoltás fakultatív, a szoba lakóinak a megegyezése szerint. “Pontosítok: az általunk vezérelt világításról írtam az előbb, ugyanis éjjel is állandó fény van. A vaságyak nyikorgása mellé az éjszakák folyamán a más szobákból áthallatszó kiabálás, időnként verekedés zaja, „manele” éneklés társul” — írja a volt miniszter.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mobil kártevőből már 1,8 millió van. Nem darab, fajta

pén febr 20 , 2015
Az ESET Radar Report e havi kiadásának fő témája a mobileszközök, táblagépek vírusvédelme, hiszen egyértelmű állítás, hogy már ezeket az eszközöket sem hagyhatjuk megfelelő védelem nélkül. Ezt támasztja alá többek közt az a számadat is, miszerint az AV-Test laborjában mára már 1.8 millió különféle mobil kártevő minta szerepel. Érdekes az […]
vírus

Friss, ropogós