Augusztusban alig nőtt a chipek értékesítése a világon

áramkőrAugusztusban a félvezetők globális értékesítése minimálisan, 0,1 százalékkal, 47,4 milliárd dollárra nőtt a tavaly augusztusi 47,3 milliárd dollárhoz képest.

A világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, a SIA közleménye szerint júliushoz képest az eladások 3,4 százalékkal csökkentek. A félvezető-eladások globális növekedése megtorpant, és az eladások százalékban mért havi visszaesése augusztusban a legnagyobb volt 2019 februárja óta – közölte John Neufer, a SIA elnök-vezérigazgatója. Augusztusban az európai eladások nőttek a legnagyobb mértékben, és Kínában volt a legnagyobb visszaesés. A félvezetők értékesítése augusztusban Észak- és Dél-Amerikában 11,5 százalékkal nőtt tavaly augusztushoz képest, Európában 14,9 százalékos, Japánban pedig 7,8 százalékos bővülést jegyeztek fel. A nyár utolsó hónapjában az eladások Kínában 10 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 2,9 százalékkal estek éves szinten. Havi összevetésben az augusztusi értékesítés Észak- és Dél-Amerikában 2,8 százalékkal, Japánban 1,4 százalékkal, Kínában 4,9 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni régióban 4,3 százalékkal esett vissza. Eközben Európában az augusztusi eladások 1,5 százalékkal meghaladták a júliusit. A SIA az Egyesült Államok félvezetőiparának körülbelül 99 százalékát, és más országok chipgyártóinak körülbelül 66 százalékát képviseli.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ismerje meg Ön is ezt a riasztórendszert!

csü okt 13 , 2022
ShareTweetPinShareSajnos ma már nem ismeretlen a riasztórendszer kifejezés, mindenki tudja, mit jelent. Értékeinket, vagyontárgyainkat védenünk kell minden lehetséges módon és eszközzel az illetéktelen és rossz szándékkal közeledő emberektől. Hogyan? Lássuk! Riasztórendszer telepítése lehet a megoldás Riasztórendszerre akkor is szükségünk lehet, ha már rendelkezünk némi védelemmel. Könnyelműség lenne azt hinni, hogy […]
riasztobolt.hu

És még ez is...