A német titkosszolgálatok visszatérhetnek az írógéphez

irogepNem csitulnak a német-amerikai kémügyek, s tovább terhelik Berlin és Washington viszonyát, amely hónapok óta feszült az NSA titkos adatgyűjtő programjainak lelepleződése miatt. A törvényhozás alsóháza (Bundestag) az ügy feltárására vizsgálóbizottságot alakított. A bizottság vezetője szerint meglehet, hogy az amerikai szolgálatok a bizottsági munka iránt is érdeklődnek, ezért fokozottan törekednek a bizottsági anyagok védelmére. Azon is gondolkodnak, hogy a titkos dokumentumok elkészítéséhez számítógép helyett írógépet használnak – jelentette ki a napokban Patrick Sensburg, a bizottság elnöke, a konzervatív CDU képviselője.

A visszatérés a számítógéptől az írógéphez nemcsak a Bundestagban merült fel. Ezt mutatja a Wirtschaftswoche című gazdasági hetilap beszámolója, amely szerint az írógépgyártók forgalma megugrott a tavaly kirobbant NSA-ügy hatására. Az Olympia írógépeket gyártó cég azzal számol, hogy az idén megduplázzák az eladott gépek számát és elérik a 10 ezer darabos határt, a Triumph-Adler villanyírógépek gyártója pedig egyharmados forgalomnövekedésről számolt be – írta a Wirtschaftswoche nyomán az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Sony: ezt mindenképp vidd magaddal ha bulizni mész! II.

hét júl 21 , 2014
Javában tart a fesztiválszezon, s a Sony szerint nem buli a buli, ha nem vagy online a mulatozás kellős közepén. Néhány tipp a japán társaságtól, hogy mit ne hagyj otthon semmiképp sem: DSC QX10 Optikai zoom telefonokhoz Örökíts meg minden nyári élményt és pillanatot a legjobb minőségben, kiváló részletességgel a […]
Kamera