A BME frissdiplomásai jobban teljesítenek

karrierA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) 2012-ben végzettek körében fél-egy évvel a diplomaszerzést követően a foglalkoztatottak aránya 69,4 százalék, a munkanélküliek aránya 3,6 százalék. A 2010-ben végzettek foglalkoztatottsági aránya nőtt. A munkanélküli státuszban lévők aránya jelentősen csökkent, 5,8 százalékról 1,8 százalékra, és ez jelentősen kisebb mint az egyetemi végzettségűek országos munkanélküliségi rátája. A 2008-ban végzettek között sokan vannak GYES-en vagy GYED-en. A 2012-ben végzett válaszadók 25,8 százaléka, Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon végzettek 37,4 százaléka már az abszolutórium megszerzésekor rendelkezett teljes állású munkaviszonnyal. A teljes munkaidőben alkalmazásban álló szellemi foglalkozásúak KSH terminológia szerint számított havi nettó átlagkeresete 2013. II. negyedévében 202 611 forint volt. Az átlagos országos helyzethez képest tehát átlagos végzettjeink továbbra is kedvező helyzetben vannak, azaz jó, ha valakinek műegyetemi diplomája van.

A felmérés a TÁMOP 4.1.1-08/2/KMR-2009-0015 azonosítószámú pályázat keretében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Diákközpont gondozásában az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (Educatio) által készített módszertan betartása mellett az általuk megadott központi kérdőívre támaszkodva valósult meg 2013 tavaszán-nyarán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

E-útdíj: androidos alkalmazás a tengelyszám beállításhoz

pén márc 28 , 2014
Az okostelefonokra ingyenesen letölthető “Skyguard  útdíjkapcsoló” elnevezésű alkalmazás segítségével a hazai HU-GO rendszerben bármikor ellenőrizhető és módosítható a díjfizetést befolyásoló legfontosabb paraméter: a járművek tengelyszámát — jelentette be Varga László, az Auto Securit Zrt. vezérigazgatója. Mint elmondta, elsődlegesen arra a problémára kerestek megoldást, hogy a fuvarozók elkerülhessék a helytelen tengelyszám […]
Android

Friss, ropogós