Terjeszkedik a Kifli.hu anyavállalata

kifli.huA Rohlik Group 190 millió eurót gyűjtött össze befektetőktől, amelyet a már meglévő piacain való terjeszkedésre, valamint a németországi online élelmiszerpiacra belépésre fordítanak – közölte a Magyarországon a Kifli.hu webáruházzal jelen lévő társaság.

A közleményben bejelentették: a 2020-as évet 300 millió eurós bevétellel zárták, amely több mint 100 százalékos éves növekedésnek felel meg. Jelenleg több mint 750 ezer vásárlóval rendelkeznek három piacon – tették hozzá. A tőkebefektetők élén a Partech francia kockázatitőke-vállalat áll, amelyet az Index Ventures, az EBRD, a J&T Banka, a Quadrille Capital, az R2G és egy korábbi befektető, az Enern követ – ismertették. Tomás Čupr, a Rohlik Group vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: a pénzeszközökkel felgyorsíthatják vállalatuk növekedését, azt a technológiai és működési folyamatokba fektetik be. “Más piaci szereplőkkel ellentétben nem az a célunk, hogy kis kosárértékű rendeléseket szállítsunk ki nagyon rövid idő alatt, hanem az, hogy a családok valós igényeit elégítsük ki szerte Európában” – jegyezte meg a vezérigazgató.

A Rohlikot 2014-ben, Csehországban alapították; a vállalat Csehország és Magyarország mellett Ausztriában van még jelen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.