Munkacsoport-alapításban mindig erősek voltunk

Rigó Csaba Balázs GVHA Fogyasztóvédelmi Kerekasztal hétfői ülésén Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke kezdeményezte a gyermekeket érintő fogyasztóvédelmi, valamint a közérdekű keresetindítással összefüggő munkacsoport létrehozását – közölte a GVH.

A versenyhatóság emlékeztetett: a kerekasztal július 18-án alakult az Igazságügyi Minisztérium égisze alatt, azzal a céllal, hogy aktuális fogyasztóvédelmi problémák megvitatásával, konkrét megoldási javaslatok kidolgozásával segítse az egységes jogalkalmazást. A testület munkájában számos hatóság, minisztérium és civil szervezet mellett a GVH is részt vesz. A hivatal elnökének javaslatára külön munkacsoportok segítik a kerekasztal munkáját. A két új munkacsoport közül a gyermekeket érintő fogyasztóvédelmi munkacsoport egyebek mellett a gyermek- és fiatalkorú fogyasztók médiatudatosságának, digitális ismereteinek növelését segíti – tájékoztattak a közleményben.

A közérdekű keresetindítással kapcsolatos munkacsoport létrehozásának apropóját a fogyasztók kollektív érdekeinek védelmére irányuló képviseleti keresetekről szóló uniós irányelv magyar jogba átültetése adta – jelezték. Ennek alapján 2023. június 25-ét követően az Igazságügyi Minisztérium által hivatalosan is nyilvántartott feljogosított szervezetek indíthatnak képviseleti kereseteket a fogyasztóvédelmi törvény új rendelkezései szerint. A Fogyasztóvédelmi Kerekasztal ülésén a résztvevők megerősítették, hogy a fogyasztóvédelemi politika négy fő területre fókuszál: a digitális fogyasztóvédelemre, a gyermekvédelemre, a fogyasztóvédelem elérhetővé tételére és az egységes joggyakorlat kialakításának támogatására – olvasható a GVH közleményében.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Okok, amiért mesterséges virágfejet használjunk dekorációként

ked nov 15 , 2022
ShareTweetPinShareA selyemvirág dekorációk kedvelt díszítőelemei bármely helyiségnek. Népszerűségüket annak köszönhetik, hogy az igazi virágokra szinte élethűen hasonlítanak, így kevés gondozással is lehet tökéletesen szép, friss és mutatós virág dekorációk évekig. A kifinomult anyagok használatával készült virágfej kreatív eleme a modern otthonok díszítésének. A gyönyörű formák, valósághű másolatok már nem csak […]
praudadekor.hu

És még ez is...