Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXXVII.

  • szamMagyarországon 2014-ben az alkalmazottak mindössze 3,4 százaléka dolgozott távmunkában, és ez az arány az EU-országokra vetítve is csupán 5,8 százalék.
  • A KSH adatai szerint a kiskereskedelmi forgalom 2015-ben 5,5 százalékkal nőtt. Ezen belül az e-kereskedelem – mint ahogy az azt megelőző két évben is – tavaly több mint húsz százalékkal bővült. Így minden kétséget kizáróan az egyik legdinamikusabban növekvő ágazatról van szó. A tavalyi hazai e-kereskedelmi bevétel (megközelítőleg 340 milliárd forint) még mindig csak a teljes kiskereskedelmi forgalom körülbelül négy százalékát teszi ki. Ez a legfejlettebb nyugat-európai piacokon már több mint 10 százalék, így bőven van még növekedési potenciál a szektorban. Az előrejelzések is azt mutatják, hogy a kétszámjegyű növekedés középtávon biztosan megmarad.
  • „A kutatások azt mutatják hogy a nyomtatás és a dokumentumkezelés összköltségének 90 százaléka az alábbi tételekből áll össze: nyomtatáskezelés és adminisztráció (15 százalék), a dokumentumkészítés (25 százalék) és a dokumentumkezelés (50 százalék), vagyis nem a készülék vagy a fogyóeszközök költségéhez köthető. A két új termékcsaládot kifejezetten arra tervezték, hogy a viszonteladó partnerek megfelelő választ tudjanak adni velük vevőiknek a hatékony üzemeltetéssel kapcsolatos elvárásaikra, aminek a fő elemei a zökkenőmentes dokumentum-feldolgozás, az egyszerű nyomtatás és a jól menedzselt üzemeltetés” – nyilatkozta Francis Thornhill, a Canon Europe irodai termékekért felelős marketingvezetője.
  • Az Eurostat felmérése szerint 2010-ben még csak a 16-74 éves korosztály 18 százaléka vásárolt valamit az interneten, ez a szám 2015-ben a duplájára nőtt (36 százalék), de még mindig elmarad az EU 28 tagállamának átlagától (53 százalék).
  • Az IDC becslései szerint 2018-ra a nyugat-európai alkalmazottak 75 százaléka dolgozik majd mobileszközökről otthonról, útközben vagy a cég, illetve az ügyfelek különböző telephelyein. Az egyre nagyobb arányt képviselő mobil munkavégzés miatt pedig megnő az adatok biztonságos, földrajzi és időbeli korlátok nélkül való elérésének igénye is.
  • A Nielsen felmérése szerint a magyar háztartások 34 százalékában van kettő vagy több okostelefon. Tavaly 30 százalékról 39 százalékra növekedett az okostelefon-piac hazánkban. A magyar okostelefon-használók 75 százaléka soha nem kapcsolja ki a készülékét. 58 százaléka még éjszaka is maga mellett tartja. 28 százaléka pedig egy méternél messzebbre nem távolodik el az okoseszköztől egész nap.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az SAP megvette a Roambit

ked márc 1 , 2016
Felvásárolja az SAP az elsősorban a mobil BI területére specializálódott Roambit. A Roambi fő terméke, az Analytics IOS, Android, és Windows platformokon érhető el. A szoftver különlegessége az előre elkészített speciális adatnézetek, amelyek egyedi adatmegjelenítés és elemzési képességet adnak a felhasználók kezébe. A Cardex nézet például lapozható kártyák formájában mutatja […]

És még ez is...