Kis lépés az emberiségnek, de hatalmas ugrás az 5G fejlesztésében

5gA Samsung Electronics bejelentette, hogy olyan, áttörést jelentő 5G-kompatibilis antenna- és erősítőtechnológiákat fejleszt, amelyek felhasználásával kisebb és energiatakarékosabb 5G berendezések és eszközök gyárthatók. A vállalat azt tervezi, hogy az új technológiákat a 28 GHz-es milliméteres hullámspektrumot (mmWave) használó 5G bázisállomásokban és végfelhasználói eszközökben egyaránt alkalmazza. A Samsung rádiófrekvenciás technológiákat alkalmazott egy új, házba épített antenna megalkotása során is, amely tucatnyi antennaelemet egyesít egy 1 mm-nél is vékonyabb modulban.

Ez komoly haladás a kompakt mobil bázisállomások és felhasználói eszközök tervezésében. A Samsung emellett az iparágban jelenleg leghatékonyabbnak számító jelerősítőket is tervezett az mmWave sávszélességű jelekhez. Ezek az egyes antennák működéséhez szükségesek. A jelerősítők az eszközök rádiómoduljainak elsődleges energiafogyasztási pontjai, az alacsony erősségű jelek felerősítését és küldhetővé alakítását végzik. A Samsung új jelerősítői amellett, hogy megduplázzák a teljesítményt, több mint ötven százalékkal energiatakarékosabbak is a korábbi modelleknél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NMHH: változik az e-aláírás szabályozása

pén júl 1 , 2016
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint másfél évtized után teljesen új alapokra kerül az elektronikus aláírások és az azokra épülő e-szolgáltatások piacának szabályozása: uniós rendelet és új hazai törvény is hatályba lép július elsejétől. Az uniós rendelet bevezeti az úgynevezett bizalmi szolgáltatások fogalmát. Ezek közé tartoznak az […]

Friss, ropogós