Papírmentes iroda: a legrossszabb a félmegoldás

papirmentesNem a megtakarítás, nem a hatékonyság és nem is a környezetvédelem a legfontosabb nagyvállalati szempontok a digitális irodával szemben. A szabályoknak való megfelelés mindennél fontosabb. Többek között ez derül ki a Quattrosoft Kft. nagyvállalati it-igazgatók körében, elektronikus dokumentumkezelésről végzett kutatásából. A válaszadók 27 százalékánál még nem került bevezetésre az elektronikus iratkezelés. A megkérdezettek 58 százalékánál ugyan be van vezetve, de nem működik megfelelően. Mindössze a válaszadók 16 százaléka nyilatkozott úgy, hogy teljesen kielégítően működik náluk az elektronikus iratkezelés. A bevezetés legnagyobb akadályának a magas bevezetési és szoftverlicenc költséget nevezték meg az it-vezetők.

“Azonban ez nem ilyen egyszerű” — vélekedik Tresch András a Quattrosoft ügyvezetője, digitális üzleti szakértő. “Az esetek többségében valójában nem a pénz jelenti az akadályt. Mivel a téma átnyúlik a szervezeti határokon, nem egyértelmű, hogy kinek a feladata. Sok esetben az it nem rendelkezik számszerűsíthető információval a problémáról, nem látja, hogy nem megfelelően, pazarlóan működik a vállalat. Ahogyan az üzleti oldal sem látja az informatikai lehetőségeket, nem tudja milyen jelentős hatékonyságnövelés és megtakarítás érhető el” – mondta Tresch. Hozzátette, a legnagyobb akadályt a félmegoldások jelentik. Egyrészt a nem megfelelően működő rendszerek felemésztik az erőforrásokat, minközben nem oldják meg a  problémát. Másrészt a rossz tapasztalat megnehezít minden további fejlesztést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hihetetlen magas rendelkezésre állást biztosít a Suse a SAP HANÁ-nak

hét máj 11 , 2015
ShareTweetPinShareÚj lehetőségekkel bővültek az SAP HANA platformok működtetéséhez optimalizált SUSE magas rendelkezésre állási (HA) komponensek. Az erőforrás-kezelő ügynökprogramok új verziói tovább bővítik a SUSE Linux Enterprise for SAP Applications nagy rendelkezésre állási összetevőinek képességeit, továbbá magukban foglalnak két újabb forgatókönyvet az SAP HANA rendszerek replikációjának automatizálásához. Az eredeti teljesítményoptimalizált szituáció […]
szerver

És még ez is...