TikTok-videó alapján találtak rá egy illegálisan tartott oroszlánra

tiktokEgy TikTok-videó alapján találtak rá és mentették ki egy magánházból az illegálisan tartott, fogaitól és karmaitól megfosztott oroszlánt Kambodzsa fővárosában.

A 18 hónapos, hetven kilogrammos hímet a tengerentúlról importálta egy kínai nemzetiségű személy, hogy otthonában nevelje fel – idézi a környezetvédelmi minisztérium szóvivőjét, Neth Pheaktrát a The Telegraph online kiadása. A kambodzsai hatóságok azt követően kezdtek nyomozni az oroszlán után, hogy láttak róla egy videót a TikTokon április végén – mondta Pheaktra. Hozzátette: “az embereknek nincs joga ahhoz, hogy háziállatként neveljenek ritka vadállatokat”. A Wildlife Alliance állatvédő szervezet, amely részt vett a mentésben, közölte, hogy a magánvilla alkalmatlan volt vadállat tartására. “Ráadásul eltávolították az állat szemfogait és karmait, ami drámaian csökkenti az oroszlán életminőségét” – emelték ki. A tulajdonos a közösségi médiában megosztott egy képet az oroszlánról, amint a kocsifelhajtón üldögél, közelében egy kutya játszik. Egy szintén általa feltöltött videón az állat még kölyökkorában látható, amint épp slaggal locsolják. A nagymacska lefoglalása egy nappal azt követően történt meg, hogy egy Twitter-felhasználó olyan légifelvételeket tett közzé, melyen látható a kambodzsai főváros jómódú Boeung Keng Kang negyedének egyik kertjében barangoló oroszlán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nagy a boldogság a Magyar Postánál

ked jún 29 , 2021
Három évre szóló, összesen 15 százalékos alapbér-fejlesztésről szóló megállapodást kötött a Magyar Posta a két legnagyobb postás szakszervezettel – közölte a társaság. A postai dolgozók 2021-ben július elsejétől négy százalékos alapbér-fejlesztést kapnak, ezen túlmenően a vállalat a lojalitás elismerésére megemelte az idei évi béren kívüli juttatás összegét bruttó 300 ezer […]
posta