3D-s nyomtatási központot adtak át a pécsi egyetemen

Átadták a Pécsi Tudományegyetem (PTE) háromdimenziós (3D) technológiákat alkalmazó nyomtatási központját – jelentette be a felsőoktatási intézmény.

A mintegy 650 millió forintos forrásából kialakított létesítmény kiemelt szerepet játszik majd az oktatásban, a kutatásban, azt rendkívül modern 3D-s nyomtatókkal, valamint speciális kutató- és mérőberendezésekkel szerelték fel. A PTE célja, hogy a 3D-projektjén keresztül az orvosi ellátásban, a csúcstechnológiák alkalmazásában, valamint a kutatás-fejlesztés és az innováció területén “forradalmasítsa a régió fejlődését”. Példaként említették a kifinomult és megfizethető mesterséges külső vázak alkalmazását, a betegspecifikus implantátumok tervezését és készítését, a virtuális valóság technikáinak diagnosztikai használatát, új anyagok fejlesztését, valamint előremutató mérnöki és ipari megoldások kidolgozását. Az egyetem kutatói háromdimenziós nyomtatással elkészítették egy nyolcéves kislány műkezét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elhunyt a Katicabogár megalkotója

sze márc 28 , 2018
Életének 88. évében elhunyt Muszka Dániel, a Katicabogár megalkotója. Muszka a magyar kibernetika egyik úttörője, a szegedi Katicabogár megalkotója volt. 1997-ben Neumann-díjat, 2005-ben Kalmár-díjat, 2008-ban „Szegedért oklevél” kitüntetést, 2014-ben a Szegedért Alapítvány Debreczeni Pál-díját kapta meg. FacebookPinterestTwitterLinkedinLineStumbleUponTelegramDiggSnapchatRedditTumblrPrintemail