Az Óbudai Egyetem csapata nyerte az Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyt

A hazai PLC programozással és ipari automatizálással foglalkozó egyetemi szakok, műhelyek legjelesebb oktatói és hallgatói mérték össze tudásukat Veszprémben. A programozó versenyre több mint húsz csapat, mintegy száz résztvevő érkezett, akik valós ipari feladatok megoldásában vettek részt.

A hosszú hagyományokra visszanyúló Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyt idén 23. alkalommal rendezték meg. 1994 óta minden évben valamelyik hazai felsőoktatási intézmény ad otthon az eseménynek a villamosmérnöki, mechatronikai és informatikai területek dolgozó szakemberek és hallgatók részvételével. Az verseny idén a Pannon Egyetem Mérnöki és Műszaki Informatikai Karának közös szervezésében valósult meg, a Vesz-Mont 2000 Szereléstechnikai és Gépipari Kft., a Universal Robots egyik hazai disztribútorának fő támogatásával. A versenyen az Óbudai Egyetem csapata győzedelmeskedett, második helyen végeztek a Szegedi Tudományegyetem és harmadik helyen a Pécsi Tudományegyetem hallgatói.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az előnyök már-már beláthatatlanok: indul az EESZT

csü ápr 20 , 2017
Megkezdődött az EESZT feltöltése személyes adatainkkal, amivel véget érhet az a gyakorlat, hogy a beteg viszi magával a leleteket egyik orvostól a másikig, ha nem akarja, hogy a kezelőorvos hiányos információk alapján döntsön a gyógykezeléséről. Március 16-tól megkezdték személyes adataink feltöltését az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT). A rendszer lényege, hogy […]
egészség