ITM: már magyarul is elérhetik a digitális önértékelő eszközt a pedagógusok

tanárMár magyarul is elérhetik a digitális önértékelő eszközt a pedagógusok – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A pedagógusok digitális kompetenciájának európai keretére épülő online felület mindössze 22 kérdés megválaszolását követően ad részletes visszajelzést a pedagógusok digitáliskompetencia-szintjéről, és hasznos javaslatokkal szolgál annak fejlesztéséhez is. A 2013-as megjelenése óta többször módosított keret, a DigComp az állampolgárok számára szükséges általános digitális kompetenciára tesz ajánlást. Az Európai Bizottság kutatóintézete erre alapozva, tagállami szakértők bevonásával dolgozta ki a kifejezetten pedagógusokra vonatkozó DigComPEdu referenciakeretét. Az ezen alapuló önértékelő eszközt most már magyar nyelven is használhatják a hazai pedagógusok digitális felkészültségük szintjének felméréséhez – tették hozzá. A digcompedu.dpmk.hu oldalon keresztül elérhető eszköz hat területen huszonkét kompetenciaelemet vizsgál. A keretrendszer a technológiai készségek helyett sokkal inkább arra összpontosít, hogy miként használható fel a digitális technológia a tanítás-tanulási folyamat hatékonyságának növelésében és megújításában. Az anonim önértékelő eszköz lehetőséget teremt intézményi szinten összesített eredmények előállítására is, így egyes tanári karok felkészültsége önállóan is vizsgálhatóvá válik – írta az ITM.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Indul az ingyenes Digitális Agrárakadémia

csü jún 24 , 2021
Nyár végén indul a mindenki számára ingyenesen elérhető Digitális Agrárakadémia — tudatta a Digitális Jólét Nonprofit Kft. Nyár végén új tananyagokkal indul a mindenki számára ingyenesen elérhető Digitális Agrárakadémia, amelynek célja a mezőgazdaságot érintő digitális kompetencia növelése, a precíziós gépek minél széleskörűbb megismertetése, és a digitális megoldások alkalmazásának ismeretterjesztése az […]
mezőgazdaság, agrárium. drón