BGF: digitális tananyag 84 millióból

tanarA Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF) 15 platformfüggetlen digitális tananyagokat hoztak létre, elsősorban gazdaságinformatikus alap- és felsőoktatási szakképzéshez, így a szorgalmas diákok okostelefonjukon és/vagy táblagépükön bárhol, bármikor képezhetik magukat. A fejlesztést nem, vagy nehezen valósulhatott volna meg a hanyatló Európa 84 millió forintos támogatása nélkül.

Az intézmény közleménye szerint a főiskola papírfogyasztása jelentős mértékben csökkent a projekt segítségével, s így akár 3-4000 darabot is megspórol a főiskola a vizsgáztatásoknál. (Nem igazán értjük, hogy miért csökken a papírfelhasználás a tananyagok elektronizálásával.

A közlemény szerint Gubán Ákos, a BGF Gazdaságinformatika Intézeti Tanszékének, valamint a Zöld Informatika projektnek a vezetője azt is elmondta ennek kapcsán, hogy ezzel a módszerrel akár névvel ellátott zárthelyi dolgozatokat is lehet íratni. (Ezt sem igazán értjük, korábban név nélkül írták a hallgatók a zárthelyiket?)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

188 bűnös domain nevet foglaltak le

pén jún 27 , 2014
Az Europol, az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatala (ICE), a Belbiztonsági Hivatal (HSI) és nyolc ország további 11 bűnüldöző szervezete 188 domain nevet foglalt le azért, mert jóhiszemű vásárlóknak adtak el hamis árukat az interneten. A domain neveket az ‘In Our Sites (IOS) – Transatlantic 4′ fedőnevű akció keretében foglalták […]
Internet, adsl, router, internet

És még ez is...