Informatikai eszközöket is vásárolhatnak a tanodák az ötmilliárdos támogatásból

langerne-victor-katalinInformatikai eszközöket is vásárolhatnak a tanodák abból az ötmilliárd forintos támogatásból, amelyet a kormány a fejlesztésükre fordít – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. Langerné Victor Katalin elmondta: a pénzt tanulást segítő felszerelésekre is el lehet költeni, ezek alatt pedig nemcsak a könyveket értik, hanem egyebek mellett a táblagépeket és a társasjátékokat is. Ezenkívül a pedagógusok fizetése és szabadidős tevékenységek – például múzeumi és színházi látogatások, uszodába járás – finanszírozhatóak a támogatásból.

A helyettes államtitkár közlése szerint több mint százhetven tanoda nyert a pályázaton, az ország minden területéről. Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán jelentette be, hogy a kormány 2018 szeptemberéig több mint ötmilliárd forintot fordít a tanodafejlesztési program folytatására, amely képzett szakemberek segítségével hátrányos helyzetű gyermekeknek nyújt iskolaidő utáni többletfoglalkozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Telefonnal verte át az ismerősét az okos

pén szept 23 , 2016
Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a Komlói Rendőrkapitányság annak a férfinak az ügyében, aki 2016. március 9-én 11 óra körül Komlón, az egyik hipermarket előtti parkolóban egy mobiltelefont és egy hozzá tartozó okosórát ajánlott megvételre egy ismerősének. Az adás-vételt követően a sértett a lakásán vette észre, hogy az átvett […]
Android

Friss, ropogós