188 bűnös domain nevet foglaltak le

adslAz Europol, az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatala (ICE), a Belbiztonsági Hivatal (HSI) és nyolc ország további 11 bűnüldöző szervezete 188 domain nevet foglalt le azért, mert jóhiszemű vásárlóknak adtak el hamis árukat az interneten. A domain neveket az ‘In Our Sites (IOS) – Transatlantic 4′ fedőnevű akció keretében foglalták le. A mögöttük található weboldalakat úgy tervezték meg, hogy mit sem sejtő fogyasztókat csaljanak kelepcébe, hamis árukat eladva nekik.

A hamis áruk nemcsak a pénzétől fosztják meg a vásárlót és adnak el rossz minőségű termékeket neki, de a személyes pénzügyeire is veszélyt jelentenek, hiszen információkkal szolgálhatnak a csalók számára. A legtöbbet hamisított áruk között találhatók fülhallgatók, sportmezek, szépségápolási és egészségügyi termékek, cipők, gyerekjátékok, luxuscikkek, mobiltelefonok és elektronikai cikkek. A most lefoglalt 188-al együtt a lefoglalt domain nevek száma az akció 2012-es kezdete óta 1349-re nőtt — írja a hamisitasellen.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Júliusban tovább csökken az adatroaming ára

pén jún 27 , 2014
Egy másik uniós tagállamba utazó állampolgárok idén nyáron 25-ször kevesebbet fizetnek majd a külföldön igénybe vett adatroaming-szolgáltatásért, mint a 2010-es világbajnokság idején. A barangolási díjak drasztikus csökkentésében öt éve kezdődött folyamat július elsejével új szakaszba lép, amikor a jelenlegi megabájtonkénti 45 eurócentes ár helyett húsz eurócent lesz a maximális díj, amit […]

Friss, ropogós