232 milliárd forintért kelt el a DIGI

forintA 4iG Nyrt. végleges adásvételi szerződést kötött a román RCS & RDS konzorciummal a DIGI Távközlési Kft. és leányvállalatai megvásárlásáról; az ügylet a hatósági eljárásokat követően 2022 januárjában zárulhat – tette közzé a NER kedvenc it-vállalata. Közleményükben kiemelték: a tranzakció értéke 625 millió euró, azaz megközelítőleg 232 milliárd forint. Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy az akvizícióknak köszönhetően jelentősen megerősítik piaci pozícióikat az infokommunikációs szektorban, és a legnagyobb távközlési vállalatok közé lépnek Magyarországon is. A távközlés területén eszközölt befektetéseik a DIGI csúcstechnológiás optikai és mobiltávközlési infrastruktúrájával kiegészülve új szintre emelik a 4iG csoport lehetőségeit – hangsúlyozta.

-szerk-Vélemény
Nem nyilvános, hogy a Rheinmetall AG a 4iG (benne a Telenor Magyarország negyede, a teljes Antenna Hungária, stb.) 25,1 százaléknyi részvénycsomagjáért mennyit fizet majd, de hogy szükség lesz erre az összegre a DIGI felvásárlásához, abban nem tévedhetünk nagyot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nagy látogatottságú oldalad van? Ez érdekes lehet számodra!

csü dec 2 , 2021
Ha egy weboldal forgalma megnövekszik, az jót jelent. Ha egy webshopról van szó, akkor valószínűleg magasabb lesz a cég bevétele is a több ügyfélnek köszönhetően. Persze nem árt, ha a weboldal mögött lévő szerver képes tartani az iramot a megnövekedett forgalommal. Roppant kellemetlen, ha egy sikeres kampány vagy egy virális […]
abplusz.hu

És még ez is...