120 informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon

Több mint száz informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon az új, digitális telekommunikációs hálózatok fejlesztésével foglalkozó IT Kompetencia Központjába Budapesten – közölte a társaság.

A közlemény szerint az egység fontos szerepet játszik majd a Nokia új globális üzleti céljainak megvalósításában. A bővítés keretében a vállalat legalább 120 új pozíciót alakít ki Magyarországon magasan képzett informatikai szakemberek számára. A központ a Nokiában világszerte használt it megoldások, technológiák és szolgáltatások fejlesztését fogja támogatni. Az új budapesti it-központ elsősorban a különböző mobilhálózati alkalmazások és szolgáltatások, új 5G termékek és megoldások, mesterséges intelligencia, új generációs vállalatirányítási információs rendszerek, illetve a kiberbiztonsággal, HR-rel, minőségbiztosítással, joggal és megfelelőséggel kapcsolatos informatikai megoldások területére fókuszál majd. A fenti szakterületekre a Nokia több nyitott pozíciót kínál olyan solution owner, architekt, szoftverfejlesztő, illetve it-termék- és projektmenedzser szakemberek számára, akik legalább három és tíz év közötti szakmai tapasztalattal rendelkeznek. (Felhívnánk a köz- és felsőoktatásért felelősok figyelmét a magasan, a képzett, valamint a szakmai és a tapasztalat szavakra. Szó nincs gyorstalpalón végzett “szakemberek” iránti igényről. A -szerk- megj.)

A Nokia 1998 óta van jelen Magyarországon, több mint 2300 embernek ad munkát. A vállalat budapesti főhadiszállása, a Nokia Skypark ad otthont Magyarország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutató-fejlesztő központjának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Svájcba helyezi észak-amerikai ügyfelei adatai feldolgozását a Kaspersky

hét nov 18 , 2019
Megkezdődött az egyesült államokbeli és kanadai ügyfelek adatfeldolgozási funkcióinak az áthelyezése a Kaspersky kiberbiztonsági vállalat svájci központjába. A Kaspersky adatfeldolgozó központja tavaly novemberben kezdte meg működését a cég Globális Átláthatósági Kezdeményezése (Global Transparency Initiative) keretében a svájci Zürichben. A svájci adatközpontba elsőként az európai számítógép felhasználóktól beérkező fenyegetésekkel kapcsolatos adatok […]
szerver

Friss, ropogós