Titkok a nyerő önéletrajzhoz it-szakembereknek

önéletrajz, cv, resumeEgy senior it-recruiter 4-10 másodperc alatt el tudja dönteni, hogy érdemes-e részletesen elolvasni egy önéletrajzot. Jó tudni, hogy mire érdemes figyelni, hogy a CV-d elnyerje a recruiterek figyelmét! Az alábbi rövid összefoglalóban olyan szakértők véleményét, és észrevételeit összegezzük, akik nap mint nap informatikusok kiválasztásával foglalkoznak.

Az első és legfontosabb, hogy az önéletrajzod rövid és lényegre törő legyen. Téma szerint kategorizáld, törekedj az átláthatóságra. Megfelelő fényképet csatolj magadról! Sok esetben a fénykép az első, amit az olvasó megnéz. A látottakból azonnal megszületik az első benyomás. Ezért fontos, hogy a kép szakmaiságot tükrözzön, és ne legyen évekkel ezelőtti. A recruiterek számára nagy segítség, ha a neved alá írod, hogy milyen munkakörben dolgozol, így látni fogják, hogy rád van-e szükség, vagy sem.

Ne felejtsd el megadni a telefonszámodat és az email címedet, a gyors kapcsolatfelvétel miatt. Így hamar fel tudják venni veled a kapcsolatot. Informatikusként érdemes minél konkrétabban leírni, hogy milyen munkát keresel, illetve, hogy milyen munkakörben dolgoztál eddig. Semmilyen fontos szaktudást ne hagyj ki az önéletrajzodból! Mutasd be, milyen ismereteid vannak az adott munkakörből, és részletesen fejtsd ki. Építsd fel az előző munkahelyeid, projektjeid szerkezeti vázát. Haladj időrendi sorrendben, a legutolsó munka legyen legfelül. Fontos, hogy itt is az egyszerűségre törekedj.

Tüntesd fel a végzettsége(i)det is! A legtöbb munkáltatónál előírás, ennek hiánya hátrányt jelenthet számodra. Részletezd, milyen nyelven beszélsz és milyen szinten. A legtöbb munkáltatót nem az fogja érdekelni, hogy milyen nyelvvizsgád van, hanem valós helyzetben hogyan tudsz kommunikálni az adott nyelven. Írd bele az önéletrajzodba, hogy mikor készült a CV, így látni fogják az aktualitását. A személyes információk (hobbi, családi állapot, és így tovább) részletezését fogd rövidre. Az első körös interjúkban ezek a témák nagy eséllyel úgy is előjönnek.

Összefoglalva, a CV legyen rövid és lényegre törő! Ne felejtsd megemlíteni az összes szaktudásodat, hiszen egy megnyerő önéletrajz a kulcsa egy személyes találkozónak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Green Fox szolgáltatásként kínálja a tanulóit

szo ápr 3 , 2021
A Green Fox Academy Kft. új vállalati szolgáltatásokat vezetett be. „A versenyképesség szempontjából kritikus pont, hogy a prioritást élvező fejlesztési feladatok gyorsabban és hatékonyabban legyenek megvalósíthatóak. Magyarországon is érezhetően nőtt az igény az akár speciálisan egy adott feladatra felkészített szakemberekre” – értékelte a hazai helyzetet Fachs Anita, a Green Fox […]
Fachs Anita, a Green Fox Academy operatív vezetője