Visszaesett, mégis nőtt az okostelefon-forgalom

Nem meglepetés, hogy az egy évvel korábbihoz képest nőtt, az előző negyedévhez képest csökkent az okostelefonok világpiaci forgalma az idei első negyedévben – közölte csütörtökön az International Data Corporation (IDC) piackutató vállalat. Az idei első negyedévben 281,5 millió oktostelefont értékesítettek a világpiacon, 28,6 százalékkal többet a 2013 első negyedévi 218,8 milliónál.

A karácsonyi értékesítésekkel megemelt bázisú tavaly negyedik negyedévi 289,6 millióhoz képest viszont az eladások 2,8 százalékkal csökkentek. Az IDC első negyedévi forgalomra adott 267,2 milliós becslését a tényleges értékesítési szám 5,3 százalékkal múlta felül.

A mobiltelefon-értékesítések (az okostelefonokkal együtt) 3,9 százalékkal 448,6 millióra emelkedtek az idei első negyedévben a 2013 első negyedévi 431,8 millióról, a tavaly negyedik negyedévi 492,8 milliótól azonban 9,0 százalékkal maradtak el. Az idei első negyedévben az okostelefonok 62,7 százalékát, egy évvel korábban 50,7 százalékát adták a teljes mobiltelefon-forgalomnak. Az első negyedévben értékesített okostelefonok negyven százalékát Kínában adták el.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Media Hungary 2014: annak, aki még mindig nem érti

szo máj 3 , 2014
Égető kérdéseket boncolgat a médiavilág jelene és jövője kapcsán az idén tizenkilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Media Hungary 2014 konferencia. A több mint kétszáz hazai és nemzetközi előadót felvonultató szakmai rendezvény a hagyományos médiától, az internetes újmédián és a mobil kommunikáción át a hirdetési piacig az iparág teljes spektrumának aktualitásait szedi ízekre. […]
televízió

És még ez is...