Végrehajtandó fogházbüntetést kért az ügyészség az online csalópárosra

rendőrségMintegy száz embert vert át online csalásokkal egy szabolcsi férfi és nő, vádat emeltek ellenük – közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

Az élettársként együtt élő vádlottak olyan gyermekjátékokat – főként trambulint és játékkonzolokat – kínáltak eladásra, amelyekkel nem rendelkeztek. Hirdetési oldalak üzenetküldő szolgáltatásán, illetve telefonon keresztül tartották a kapcsolatot a sértettekkel, akiknek kérésre fényképet és egyéb információkat küldtek a meghirdetett termékekről. Miután a vevők átutalták a kért összeget, az elkövetők elérhetetlenné váltak számukra. A módszerük „fontos eleme” volt, hogy olyan kis összegekkel ejtsék tévedésbe az áldozataikat, amelyek miatt várhatóan nem tesznek feljelentést, ezért számos sértettet a kaposvári rendőröknek kellett felderíteniük az eljárás során – írta az ügyészség.

A páros három hónap alatt 91 embertől 4 ezer és 35 ezer forint közötti összegeket csalt ki, így 1,7 millió forinttal gazdagodtak. Az ügyészség a férfi és a nő ellen szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt végrehajtandó fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak. A vádlottakkal szemben máshol is indult nyomozás: néhány hete a Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi ügyészség 139 rendbeli csalás miatt emelt vádat ellenük, emiatt letartóztatásban vannak.


Az online vásárlás tízparancsolata +1

 1. Vásároljon megbízható forrásból!
 2. Ellenőrizze a véleményeket és értékeléseket a kereskedőről, termékről!
 3. Gondolja át kétszer, mielőtt fizet!
 4. Használjon bankkártyát, amikor online vásárol!
 5. Ellenőrizze, hogy a vásárlás nem jár-e ismétlődő díjfizetéssel!
 6. Ne küldjön pénzt ismeretlen személynek!
 7. Ne küldje el bankkártya-adatait e-mailen vagy lefotózva!
 8. Ha nem vásárol, ne adja meg a kártyaadatait!
 9. Ellenőrizze a weboldal fizetési biztonságát!
 10. Győződjön meg az adatátvitel biztonságáról!
 11. Mentse el az összes, online vásárláshoz kapcsolódó dokumentumot!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egyre jobb a Vodafone-nál dolgozni

ked júl 5 , 2022
Július 1-től a Vodafone Magyarország elérhetővé teszi munkavállalói számára a Medicover Vállalati Egészségbiztosítást. A biztosításra minden Vodafone-alkalmazott jogosult a próbaidő letelte után, melynek keretében a munkavállalók díjmentesen és a legtöbb esetben korlátlan számban vehetik igénybe a széleskörű és kivételes színvonalú egészségügyi szolgáltatásokat. Az egészségbiztosítás évente egyszeri állapotfelmérést, illetve ehhez kapcsolódó […]
Berkes Áron, a Vodafone HR igazgatója

És még ez is...