A magyar vállaltok erősen összpontosítanak

gyermek innovációA Magyarországon működő vállalatok többsége a digitális átállásra összpontosít, ma már csupán 34 százalékuk nem tekinti ezt lényeges kihívásnak.

A K&H innovációs felmérése a legjelentősebb emelkedést a gépi tanulások alkalmazásában mérte, azon belül is főképp a személyre szabott ajánlat-, szolgáltatás- és termékkidolgozásban. Egyre népszerűbb emellett a kockázatelemzési és csalásfelismerő felhasználás, valamint az informatikai integráció. A vállalati innovációk kiemelt területének látszik a járművekbe épített, nyomonkövetésre és teljesítmény- vagy karbantartás-tervezésére használt érzékelők és mérők használata, valamint az arc-, kép- és beszédfelismerés is.

A gépi fordítás egyelőre nem terjed, a mesterséges intelligencia alkalmazásában sem látható érdemi változás, a vásárlók magatartását elemző kamerák és az energiafelhasználást szabályozó okosmérők használata még csökkent is. A K&H szerint a innovációk térnyerését hátráltatják a gazdasági nehézségek, a cégek ebben a helyzetben inkább a költségeik csökkentésére, működési hatékonyságuk javítására összpontosítanak. Hozzátették, hogy a munkavállalók informatikai képzése továbbra is általános, a belföldi cégek többsége internetet és hordozható eszközöket egyaránt használ a mindennapi munkavégzésben.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Amerikai kormányszervezeteket ért támadás

szo jún 17 , 2023
Kibertámadás ért több amerikai kormányzati szervezetet; egyebek között személyes adatok kerülhettek illetéktelen kezekben. Az amerikai Kiberbiztonsági és Infrastruktúra Biztonsági Ügynökség (CISA) közlése szerint dolgoznak azon, hogy megállapítsák a támadások forrását, és azt, hogy milyen információ került ki. A bejelentés alapján a támadás egy kormányzati szervezetek és vállalatok által használt alkalmazás, […]
Jen Easterly CISA

És még ez is...