Megvan a csodaszer az adathalász próbálkozások ellen

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási HivatalVédelmet nyújt az adathalász próbálkozások ellen, ha a közmű- és energia számlákat csoportos beszedési megbízás útján vagy a szolgáltatói applikációk segítségével egyenlíti ki az ügyfél – hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

A csoportos beszedés fizetési mód automatikus és biztonságos, hiszen a beszedés kizárólag kiállított számla ellenében történhet. A CSOB igénybevételének alapfeltétele, hogy rendelkezzünk lakossági bankszámlával valamely hazai banknál; a beszedés elindításához felhatalmazást kell adni a banknak, hozzátéve, hogy a felhatalmazást bármikor vissza lehet vonni. A csoportos beszedés előnye továbbá, hogy nem kell fejben tartani a fizetési határidőket, nem kell a postán sorban állni vagy az átutalással bajlódni – hangsúlyozták. Aláhúzták: ha a szolgáltató számlájával nem ért egyet az ügyfél, akkor már a beszedés előtt intézkedhet, és akár le is tilthatja az összeg leemelését. Arra is kitértek, hogy a villamosenergia- és földgázszolgáltatók, valamint a nagy víziközmű-szolgáltatók elérhetővé tették felhasználóik részére mobilalkalmazásaikat is. Az applilációk segítségével többek között mérőállást lehet diktálni, meg lehet nézni a korábbi fogyasztási adatokat, át lehet térni az e-számlára, emellett az ügyfél értesülhet például a karbantartási munkálatokról is – hangsúlyozták a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Újabb olcsó Nokia okostelefonok jönnek

ked márc 1 , 2022
Új készülékeket jelentett be a HMD Global Oy, a Nokia telefonok gyártója. Az új, C-szériába tartozó okostelefonok – a C2 2nd Edition, a C21 és a C21 Plus – ezek a belépőszintű Nokia okostelefonok hagyományát viszik tovább, a megbízhatóság, minőségi anyaghasználat és megfizethetőség hármasát. A C-széria mindenki számára elérhetővé teszi […]
Nokia C sorozat

És még ez is...