Amerikai kormányszervezeteket ért támadás

Jen Easterly CISAKibertámadás ért több amerikai kormányzati szervezetet; egyebek között személyes adatok kerülhettek illetéktelen kezekben.

Az amerikai Kiberbiztonsági és Infrastruktúra Biztonsági Ügynökség (CISA) közlése szerint dolgoznak azon, hogy megállapítsák a támadások forrását, és azt, hogy milyen információ került ki. A bejelentés alapján a támadás egy kormányzati szervezetek és vállalatok által használt alkalmazás, a „MOVEit” gyenge pontját használta ki. Az ügynökség igazgatója, Jen Easterly az MSNBC hírtelevízióban közölte, hogy az alkalmazás kockázatairól tájékoztatót tettek közzé már a múlt héten, és azt ígérte biztosítják, hogy az azt használó vállalkozások rendelkezzenek minden forrással ahhoz, hogy csökkentsék a kockázatot. A CISA az érintett kormányszervekkel szorosan együttműködik. Easterly azt nem árulta el, hogy mely intézmények estek a kibertámadás áldozatává, ami az igazgató szerint egy jól ismert ransomware, azaz zsarolóprogram formájában érte őket. Az amerikai kormányszerveket ért támadás bejelentésével egy időben Louisiana állam kormányzói hivatala közleményt tett közzé. E szerint a „MOVEit” alkalmazással összefüggő kibertámadás érte az állami gépjármű-nyilvántartási irodát. Ebben felhívták a figyelmet arra, hogy a támadás során megszerezhették a Louisiana államban regisztrált járműtulajdonosok személyes adatait.

A zsaroló szoftvereknél a küldő pénzt próbál kicsikarni az áldozatokból, hogy annak fejében feloldja eszközeik blokkolását, vagy visszaszolgáltasson megszerzett adatokat.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Előnyös megkülönböztetés: érdekes cégeket díjazott a Visa

vas jún 18 , 2023
Első alkalommal díjazott női tulajdonú vállalkozásokat a Visa Magyarországon. A Visa She’s Next elnevezésű programjában női tulajdonú vállalkozásoknak nyújt finanszírozási, cégvezetési illetve fejlesztési segítséget. A Magyarországon márciusban meghirdetett pályázatra csaknem négyszáz vállalkozás jelentkezett, amelyeknek a 87 százaléka mikrovállalkozás volt a legkülönbözőbb iparágakból, többek között az egészség/életmód, a kiskereskedelem, a divat […]
PregHello

És még ez is...