Behozhatatlan a Magyar Telekom

adslAz NMHH gyorsjelentése szerint júniusban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 784 ezer volt. A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók internet előfizetései júniusban 1054 ezerre nőttek. Az FTTx, vagyis (az épületig, lakásig, irodáig) optikai szálon nyújtott internet szolgáltatás esetében 412 ezer előfizetés volt a hónap végén. 2015. június végén az adatszolgáltatók vezetékes szélessávú internet-előfizetéseinek becsült száma a teljes piacra vonatkozóan 2,488 millió volt.

A szélessávú internet-hozzáférés esetében, a teljes (becsült) piacra vonatkozóan – valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve – a Magyar Telekom a piacvezető, piaci részesedése 35,7 százalék, második helyen a UPC, részesedése 21,8 százalék, a harmadik a sorban a Digi 14,4 százalékos részesedéssel, negyedik helyen pedig az Invitel található 9,5 százalékkal. Ezen kívül több száz kisebb szolgáltató szolgáltat a piacon, amelyek piaci részesedése összesen 18,5 százalékot tesz ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Business Superbrands díjazott lett a Laurel

sze aug 5 , 2015
A Business Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága alapos mérlegelés után úgy döntött, hogy a Laurel Kft. kiérdemelte a szervezett díját. Idén már nyolcadik alkalommal ült össze a 14 tagú zsűri, akik a Bisnode cégadatbázisa, valamint szakmai kamarák és szövetségek segítségével döntöttek arról, mely üzleti márkák viselhetik a Business Superbrands védjegyet 2015-ben.
taps

Friss, ropogós