Bloomberg: feltehetően orosz hekkerek feltörték a Clinton Alapítvány rendszerét

HilaryClintonFeltételezhetően orosz hekkerek feltörték az amerikai Clinton Alapítvány számítógépes rendszerét — jelentette a Bloomberg hírügynökség. A hekkertámadás híre alig pár nappal a Demokrata Párt országos bizottsága számítógépes rendszerének megtámadásáról szóló információk után került nyilvánosságra. Akkor a demokratáknak a várható republikánus párti elnökjelöltről, Donald Trumpról gyűjtött anyagait lopták el a hekkerek, akikről a nyomozók megállapították, hogy vélhetően az orosz kormányzat megbízásában dolgoztak.

A Bloomberg – a kampány számítógépes csapatának egyik meg nem nevezett tagjára hivatkozva – azt írta: a Clinton-kampány már április eleje óta tisztában volt azzal, hogy az orosz kormányhoz köthető hekkerek támadták meg az alapítvány informatikai rendszerét, legalább négy alkalommal. Viszont Hillary Clintonnak, a demokraták várható elnökjelöltjének a szóvivője, Glen Caplin azt mondta, hogy a kampánycsapatnak nincs bizonyítéka a hekkertámadásra. Hozzátette: az nyilvánvaló, hogy orosz hekkerek megpróbálják befolyásolni a novemberi választásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Sose gondolnád, mire költ 1,2 milliárd dollárt a Samsung

csü jún 23 , 2016
Arra, hogy emberközpontúvá tegyék a dolgok internetét… A Samsung Electronics alelnöke és vezérigazgatója, Oh-Hyun Kwon ugyanis bemutatta a Samsung „emberközpontú IoT”-ről alkotott elképzelését, valamint ismertette a vállalat stratégiáját, amelynek keretében az elkövetkező négy év alatt 1,2 milliárd dollárt szánnak az Internet of Things (IoT) kutatására és fejlesztésére, valamint ahhoz kapcsolódó […]
Samsung

És még ez is...