Vakcina soron kívül, mégis csúnya jövő vár ránk IV.

adathalászatJövőre agresszívabb és okosabb kibertámadások várnak ránk. A kártevők folyamatos átalakításával a bűnözők még pontosabb, személyre szabott támadásokat indíthatnak, amelyeket olyan aktuális trendekre fűznek fel, mint a koronavírus-világjárvány. A G DATA előrejelzése szerint a vállalatoknak és a magánszemélyeknek is összetettebb számítógépes támadásokkal kell szembenézniük jövőre.

Az adathalászat is egyre kifinomultabb lesz, az átveréseket tartalmazó e-maileket a támadók magyarra fordítják, és az aktualitásokra fűzik fel. Ebben találkozhattunk hamis számlakövetelésekkel, egészségügyi maszkokat kínáló átverésekkel, és várható, hogy jönnek a koronavírus elleni vakcinát kínáló ajánlatok. Ez lehet egyszerűen egy soron kívüli eljárást ígérő levél vagy akár egy hatékonyabb vakcina hirdetése. A G DATA ennek kapcsán azt javasolja, hogy mindig a hatósági kommunikációt figyeljük, és az alapján tájékozódjunk, ne a közösségi média oldalakon látott vagy e-mailben érkező hirdetésekre kattintsunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyarország TikTok-ready

ked dec 22 , 2020
A TikTok üzleti alkalmazása októberben indult el világszerte. Közép- és Kelet-Európában Lengyelország, Csehország és Románia mellett Magyarországon érhető el a vállalkozásoknak – jelentette be Magda Wynne, a TikTok közép- és kelet-európai vezetője. A TikTok hosszú ideje uralja a mobiltelefon applikáció letöltési listákat. Népszerűsége robbanásszerűen nő a felhasználók körében. Felhasználói a […]
TikTok

És még ez is...